Dobry vecer, chci se zeptat, jednam na zaklade negativni predchozi zkusenosti spravne ? Stalo se mi v lete, ze jsem platil v supermarketu castku nakupu 655 kc, dal jsem pani prodavacce 2.000 kc bankovku, ale pani prodavacka mi vratila pouze 345 kc ? Nastesti mi tedy tu 1.000 kc vratili po prepocteni kasy, ale byly to nervy. Od te doby si vybiram z bankomatu skladbu bankovek tak, aby mi vratily pokladni pouze na drobne. Jednam dobre ? Neomezuji se nejak tim ? A jak to mate pri placeni s hotovosti a na co si davate pozor vy ? Mejte se hezky.
| Zajímavá 0 před 274 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
S úzkostně inhibovaným temperamentem je potřeba se naučit žít, ne s ním obtěžovat svý okolí! 🙄
| 0 Nominace Nahlásit |
Mnoho povyku, pro nic.
PROŘ TADY, PO NECELÉM ROCE. OPĚT ŘEŠÍTE, výběr a skladbu peněz,
v peněžence… https://www.odpovedi.cz/otazky/jak-to-mate-se-skladbou-bankovek-pri-placeni
Jak platíš, čím, je tvá volba. Platit menší částky dvoutisícovkou, je
„provokace“, z tvé strany. Když to udělá každý (více zákazníků),
nemají brzy, co vracet (v menších obchodech.
Jak to dělám já, Vás nemusí zajímat.....
Hlídám si, hlavně, abych měla správně namarkováno.
Zvlášť tam, kde se rádi a často pletou (ale mívají tam zboží, které
všude není a levnou zeleninu a ovoce z Německa. jinak bych tam už
nechodila).
Upravil/a: da ny
| 0 Nominace Nahlásit |
Většinou hotově platím jen menší částky menšími bankovkami, tak v tom nevidím problém. Ostatní platím kartou.
|
0
před 273 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Normálně. V kapse mně OKAMŽITĚ pípne mobil a tam notifikace z banky, že z účtu právě odešlo 260 korun, případně 260 tisíc korun.
Dementus (filip2) je úplně fosil, dokonale zaostalý. Proto taky ti to tady rozepsal na traktát, jako kokot tak, jak tomu v republice bylo kdysi, když se v ní ještě normálně topilo uhlím, koksem a šlamem. 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
100 let za planetou opic, tpč, s vinylem, nebo čím… 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
|
0
před 273 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pepa: Ano I ne.
Heleť, jasný, na krámě baba kasowa natypuje zboží pomocí EANu, a jediné, čím Tě může natáhnout je, když Ti natypuje dvě coly namísto jedné. Což nasere, ale asi to úplně rozchodíš. To samý nějaká benzinka, třeba.
Když ale platíš kartou v hospodě, kavárně, ale i třeba v trafice, prostě všude tam, kde nemaj kasu propojenou s terminálem, tak obsluha vyjede oučet z kasy, řekněme, jenom příklad. Na Kč 260.00. Vezme terminál a ručně tam zadá, že chce provést transakci na částku Kč 260.00. Ty přiložíš / vložíš / protáhneš kartu, případně zadáš PIN a transakce je ukončena a vyjede stvrzenka.
Nestává se to často, ale stává. Baba má zadat Kč 260.00, ale baba zadá Kč 2,600.00, Kč 26,000.00, Kč 260,000.00, atp. Ty si toho nevšimneš, přiložíš kartu, zadáš PIN, a pokud ty prachy na účtě máš (což u omylu z Kč 260.00 na Kč 2,600.00 není až tak nepravděpodobné, transakce je provedena.
Jasně, když by sis vzal účet, stvrzenku z terminálu, vyřešíš to vcelku hravě – banalita. Ale bereš si stvrzenku, od každýho Kaffee a sebou za šedesát korun, atp.? Já ne.
A stává se to.
V tomhle jsi s hotovostí ve výhodě, už jenom proto, že ve většině marketů jsou nad kasami kamery, a na většině opravdu jde vidět, jestli prodáváš babě pětikilo, talíř nebo dvoutisícovku.
Víš co, tyhle banality, co furt řeší tady ten pacoš, jsou dokonale nepodstatné. Podstatný je, že si jdeš zaběhat, strčíš si kartičku do kapsičky v legínách, dáš si Kaffee, zaplatíš za cestu domů za bus, atp., nemáš mokrý peníz, netlačej tě vráceny drobný, atp. Že jdeš koupit sedačku a stůl, dohromady za 80t, třeba, a nemusíš se klepat, kam ty prachy schovat.
Ne takový chujoviny! 😂🖕