zjentek

Jak se srovnat se stárnutím?

Ilustrační obrázek zde>>> https://upload­.wikimedia.or­g/wikipedia/com­mons/3/3f/Pame­la_Anderson_2024_He­adshot_by_Nor­man_Wong.jpg

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Ametyst před 87 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
elkon

Fungovat normálně a nevymýšlet hovadiny. Nemá smysl to jakkoli řešit, jak kdosi řekl, věk je jen číslo. A „jaký si to uděláš, takový to máš“. Pokud zdraví celkem slouží, není co řešit, ale užívat život jak to jde nejlépe. Nejhorší to mají pesimisté, ale to je jejich problém.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

orwell

Blbě. Ne nadarmo se říká, že stáří je jenom pro statečné. Jsou i tací, kteří se s tím nesrovnají nikdy a raději volí předčasný dobrovolný odchod. ještě jsem nepotkal člověka, který by si pochvaloval stáří a myslel to opravdu vážně.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Snadno. Aktivně o sebe pečovat, nenechat zakrnět mozek.
stárnout s grácií. Udržovat mezilidské vztahy.
Přijímat změny (těla, obličeje, fyzické výkonnosti).
Zvolnit tempo a odpočívat.
Komunikovat s lidmi. Mnozí mladí, jsou, hrozně prima a zvídaví…
Dělat sobě i jiným i drobné radosti a potěšení.
Nestydět se požádat o pomoc, když je třeba.
I ve starém těle, může být „mladý duch“.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Velmi jednoduché: nebýt tlustý a nemít závislosti. Tlustí lidé stárnou rychleji a mají častěji zdravotní problémy (díky kterým stárnou rychleji atd). To samé kdo chlastá, kouří, fetuje apod.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Nikam nespěchat, a nečekat mnoho pochopení od mladých. Ztrácí se lidskost a vůle naslouchat člověku, když je tak pohodlné nechat se ovládat softwarem. S narůstajícím vlivem počítačů a sociálních sítí si mladí myslí, jak vyhrávají. Přitom jim chybí základní výbava pro život mezi lidmi.
Good luck!

0 Nominace Nahlásit

filip2

Zdravý organismus žije a koná, jen nemocný se zamýšlí sám nad sebou.

Vylez ze sklepa, jo, alespoň jednou. Kup si zájezd někam, kde to je ale úplně v řiti, a na trochu delší dobu. Když bys jel kolem vesnic, do kterých ani nevedou dráty, viděl jsi ženský vysekávat led v řece, aby našly ten svůj prací kámen a další a další reálie, začal by sis, konečně, vážit toho, co máme a, i když to je ale opravdu málo pravděpodobně, možná by ses i zapojil do budování světlých zítřků.

Pak bys neměl čas přemýšlet nad tím, na co si dáš galaty, až nebudeš mít nohy, jestli jsi náhodou nebyl v minulým žití bobor, nebo kolik jehovistů se vejde do průměry tramwaye. 🙄

0 Nominace Nahlásit

Samtibalfars

To přece nejde. Chtěl bych vidět člověka který si dá nohy na stůl a řekne: tak konečně jsem zestárnul.

Jde to jen žít tak jak tělo dovolí.

0 Nominace Nahlásit

Tataly4

Prostě si užívat života a neexperimentovat na sobě. Být aktivní a žít každý den naplno.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Gabriela111

To známe… babička nechtěla nosit bryle, protože neni žádná stařenka, tak jsme ji objednali kontaktní čočky od žejdla. Mají tam vyloženě kategorii výhodných nabídek, kde se dá koupit třeba 4 balení za fakt dobrou cenu, jinak to vychází docela draze. Kupovaly jsme toto: https://eshop­.aleszejdl.cz/a­cuvue-oasys-with-hydraclear-plus--6-cocek--vyhodne-baleni-4-krabicky/. Babička rika, ze jsou fakt dobry a babička ma prece vzdycky pravdu, takže dobrý:D

S.Fraňová

Moje mamka je starší, zdravá a aktivní osoba, která se pravidelně věnuje běhu, což je skvělé sledovat. Nedávno jsem jí pořídila nový <a href=„https:/­/www.ireminky­.cz/reminky-na-apple-watch/“>řemínek k Apple Watch</a> a je s ním maximálně spokojená. Přijde mi opravdu důležité udržovat zdravý životní styl i ve starším věku, být aktivní a radovat se z pohybu každý den.

Nový příspěvek