Avatar uživatele
Elaela

Jak se správně peče kuře na plechovce piva?

Domnívali jsme se, že se kuře peče na plechovce piva proto, že se do toho kuřete to pivo vypaří, a kuře nebude tak suché. Vyzkoušeli jsme to, ale pivo zůstalo plné. Kde je chyba? Má se pivo vypařit do kuřete nebo je ta plechovka jen stojan? Když vypařit tak proč to zůstalo plné? Pro rádoby vtipálky pivo bylo samozřejmě otevřené. Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 4 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
annas

Kuře se peče na stojato, naražené na plechovku. Mám stojánek, plechovku nepoužívám, peču i naležato. Když využívám pivo, tak přidávám do šťávy.

Zkuste se podívat do odkazu, třeba se dovíte, zda jste udělala chybu.

"Co naše babičky uměly ..... "

https://www.ceskatelevize.cz/…

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

V tomto receptu na "Ožralé kuře" se mimo jiné píše:
"... deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :)" :-))

https://www.mimibazar.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nassin

Ta plechovka je jako stojan, ale nepíšeš při jaké teplotě a jak dlouho jste pekli to kuře. Pivo, které bylo otevřené by se mělo odpařovat a to dodá specifickou chuť a kuře se propeče i zevnitř. Viděl jsem koumáka, která do části piva nalil nějakou pálivou omáčku a údajně kuřátko bylo eňo, ňuňo.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Nassin

Marci, víš jak mne to drásá srdce, když někdo "ostrým" nožem dělá něco, co noži nepřísluší?

Avatar uživatele
marci1

Zřejmě bych ty otvory taky vytvořila jiným nástrojem, třeba šroubovákem. :-))

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření