Sorry, ale Ano, šéfe! má osm sérií, přičemž devátá se točí a vysílá, to se nedá pamatovat.
Jedinej koláč, na kterej se pamatuju, je koláč v episodě z buffetu AVU v Praze. Tam vařil nějakej umělec v montérkách, a ten koláč vypadal, jak když posílá nepřítel, něco, jako „vojenská buchta“, kterou někdo, navíc, upekl v pondělí a dneska ti jí podává – tím bys zabil orla v letu, a kdybys to dal babě po večeři, tam má s kousáním do funusu o zábavu postaráno.
Zkus si najít, nebo vzpomenout, na víc detailů o tom dílu, takhle sorry, jako.
| 0 Nominace Nahlásit |
@filip2 Myslím, že se restaurace jmenovala U Vlka, někde snad na Moravě (nevím), babička v lidových krojích to pekla, její vnuk pracoval v té restauraci. Ona pak přijela za ním, aby mu pomohla, dokonce vyrobili transparent s její podobiznou. Pamatuji si ještě, že neměla rád, když Pohlreich mluvil sprostě.
@CalmPoint Jo, tak to už vím, to byl nezapomenutelný díl! 😂
To byla jídelna na Cejlu, viď, kde je Bronx a černo i v pravý poledne, viď, v Brně k tomu, viď, otevřený od 11 am do 3 pm pondělí až pátek, viď, když jsi šel na oběd, musel jsi se zapsat na vrátnici, viď, pak přežít zážitek ve formě schodů z Ugandy, který opravovali naposledy v roce 1979, viď a uklízeli naposledy v roce 1985, viď, pak jsi vlezl do jakože hospody, co ale byla namísto jídelny, vypadala jak jídelna, viď, otevřená byla jak jídelna, k tomu byla v prvým patře, viď, majitel se jmenoval Wolf, viď, vypadal, jak vyhazovač z nočního baru v Ptákolandu, viď, měl i něco, jak kratky zobak, viď, vařil tam dvacet něco otlemenec, co uměl uvařit sekačku, kaši, nakrájet ogórku a jinak úplný hovno, ale měl těm kuvar, co napsala jeho babuška, a ta v ní měla foto, viď, a tomu odpovídalo menu: smažený sejr, kolínka – jídelna, no!, pasta aglio, olio e peperoncino, na který bylo vidět, že jí vařil nepříčetný, viď – pasta za tři padesát z Albertu, viď, blbě uvařená, viď, v omáčce čínskej česnek, viď, uvařenej, namísto, aby byl opečený a vyhozený, a namísto peperoncina tam byl Cayenne a ještě ho v tom bylo, jak když byl v Penny ve slevě a vybojoval jsi ho proti důchodcům s berlí, a ten vyhazovač Wolf se ještě divil, že mu tam moc nelozí hosti! 😂😂😂👌 Jj, klasika! 😂
Babuška toho pekla vícero, ale pamatuju se lokše. Sorry, já moc na sladký nejsem…
Jinak, tady: https://www.iprima.cz/serialy/ano-sefe/ano-sefe-vii/3-restaurace-u-vlka-brno tu episodu máš, komplet, tak si to pusti a uvidíš, ne? 🙄
@filip2 A ještě na béleše jsem si vzpomněl.
To je i u nás, byť to vytlačil frgál. Původem je to koláč śląski, béleš, báleš a táhne se od Śląsku až po jih Moravy. Moje bába vařila, na rovinu, že by to ani prase nežralo, ale péct uměla dobře. No a tak když už nemohla na hnáty protože jí několikrát jeblo a bečela, že by chtěla napéct a nemůže, tak já si vzal kabát a zástěru, dojel jsem, zakúril v kozube, aby sa rúra nakúrila, no a jsme pekli. Ale jsme pekli frgály, jo, ale to těsto na béleše je prakticky stejný.
Tady: https://www.nmvp.cz/file/b35ae12693e93eac0c1af422d3b623dd/6364/Lidov%C3%A1%20strava%20na%20Vala%C5%A1sku.pdf máš etnografickou knihu, baladu o béleši najdeš na str. 55.