Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se průmyslově krájí sýry, salámy, maso, aby jsi to mohl člověk koupit už vakuovaný a naporcovaný?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Co se týká salámů, tak moderní výrobní linka se skládá z krustovačky (tam se salám povrchově zmrazí, aby při řezání držel tvar), pak je nářezový stroj, který dělá plátky a ukládá je do vaniček, balička která to zavaří fólií, průběžná váha z detektorem kovů, která to zkontroluje a třídička, která to poskládá do kartónů. Všecko automaticky, bez doteku lidské ruky. U sýrů počítám, že to bude zhruba podobné. Maso se opracovává a dává do vaniček ručně, zbytek opět obstará automat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Velké řezačky, nakrájí se, několik plátku se dá na folii, zváží, současně se tiskne štítek, vakuově uzavře. Jsoun na to celé balící linky, ale i tak je tam hodně ruční práce.


Avatar uživatele
Zlatý

běží to na lince stroje krájí , váží a hned běží dál kde se vše balí bez doteku lidských rukou

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 379

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.