Avatar uživatele
Dismas

Jak se griluje tatarský biftek?

Zajímavá 0 před 3048 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Tak především: tatarský biftek se negriluje, tím bys ho naprosto zničil. Vyhledej návody na tatarák.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Doplňuji Keplera:

Postup přípravy receptu

Maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice najemno. Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti.

Jaké maso na tatarák?
Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží. Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa zakázané tataráky podávat.

Zdroj: http://recepty­.vareni.cz/ta­tarak/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Negriluje se, jí se syrový, to je princip tatarského bifteku.
Mleté hovězí maso se samozřejmě dá grilovat, ale pak se to jinak ochucuje a jinak jmenuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

A zase neužitečná rada…Prostě ho chce grilovat. Takže já mleté griluji tak, že si několikrát složím alobal a zvednu okraje, stačí tak 1cm. Dám pak na rozpálený gril, ale mám na to husté rošty, tak 2cm od sebe. Na alobal trochu oleje a na to karboše. Až se zatáhnou a maso trochu speče, přetáhnu z alobalu na holé rošty.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

U Minerze jsem se přehlédla, tatarák se negriluje. Kdyby se grilovat, už by to nebyl tatarák.

před 3047 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek