Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se dělá kdoulovice?

Máme tento rok celkem slušnou úrodu kdoulí. Něco spotřebujeme na zavařeniny, ale chtěli bychom vyzkoušet je vypálit.
Ve vesnici máme pálenici, jen nevíme, jak na to, tady se kdoule nepoužívají, jen jablka, hrušky a švestky. Nevíme, zda je nutné kdoule oloupat, odstranit jádřince nebo ne, zda přidat cukru a kolik. Poradí někdo? Předem dík, P.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

to ti všechno prozraděj v tý pálenici

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Volila bych stejný postup jako u přípravy kvasu z ostatního ovoce. Jablka loupeš, odstraňuješ jádřince a přislazuješ?


Avatar uživatele
Zlatý

Osobně bych je neloupal, neodstraňoval jadřince . Vzhledem k tomu, že jsou poměrně tuhé, tak bych je rozpůlil,nebo rozčtvrtil. Kdoule asi budou mít i málo sladkosti, tak by zřejmě neuškodilo trochu cukru z důvodů kvašení. Nemám s kdoulemi zkušenost, ale odhadoval bych 1 - 2 kg na 100 litrů


Avatar uživatele
Zlatý

Chtěl bych doplnit lamalam: jablka se drtí!


Avatar uživatele
Pokročilý

V domácích podmínkách to raději nezkoušejte. Před zakvašením se musí speciálním enzymatickým procesem odbourat pektin. Pokud se to neudělá, vzniká během kvasného procesu z pektinu velké množství metanolu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Bydlení a zahrada

Zlatý Drap 980
Zlatý mosoj 885
Zlatý hanulka11 500
Zlatý gecco 447
Stříbrný cukrar 311
Stříbrný elektrikář 247
Zlatý Hlada 243
Zlatý venkovan 237
Stříbrný honza19hk 235
Zlatý marci1 233

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.