Avatar uživatele
dust8

Jak rozpoznat co je tuková vrstva u jogurtu? Uvedeno: Odstraněním tukové vrstvy snížíte celkový obsah tuku na cca 0,5%.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1492 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… když si koupíš opravdovej jogurt (například od Madety ve skleničce), tak to uvidíš, na těch chemickej, co jich jsou plný krámy to nenajdeš ani s lupou …

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

Dnes se vyrábí většina jogurtů homogenizací a tuk je rozptýlený v hmotě. Starodávné jogurty ještě měly tukovou „čepičku“, než jsme ji sami rozmíchali, třeba s ovocem na dně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Jogurt, který nemá alespoň 3,5% tuku (i bez té tukové vrstvy) nemá smysl ani kupovat,,,
Jinak viz. Mc Merkurion.
Pozor, mnohé výrobky se jen jako jogurt „tváří“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

@Ametyst: … přesně takový popisuju … od Madety (to nejni reklama, jen vyzkoušeno) …

před 1492 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

Dobře. Někde jsem je viděla prodávat, ale jogurty dávno nejím, nedělají mi dobře. Ani ty, u kterých si přečtu, že neobsahují zahušťovadlo škrob nebo želatinu. Naštěstí to není základní potravina, takže bez ní se dá žít.

před 1492 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… já taky moc ne, jeden za rok, takže když už, tak chci pořádnej …

před 1492 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek