Avatar uživatele
Bronzový

Jak připravit mraženou zeleninu jako přílohu k masu?

Může mi někdo poradit, jak se dá například mražená brokolice připravit jako příloha k masu? Když to uvařím v hrnci, tak je to takové moc vodovité, když to z lehka osmažím tak je to takové nasáklé olejem a nepůsobí to již tak zdravě.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mraženou zeleninu dávám na kousek másla (žádný olej!) podliji
troškou vody a chvilku podusím. Solím až před koncem dušení.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Buď na másle nebo v páře.


Avatar uživatele
Bronzový

Mraženou zeleninu, různého druhu a různé směsi, jako přílohu, jenom krátce podusit na másle a pouze trochu osolit.
Jinak konkrétně tu brokolici možno obalit lehce ve strouhance a opražit na másle do růžova. Tu pak možno pouze s bramborem jako hlavní jídlo. K tomu možno i tatarku. Solit je lepší až na talíři.
Ale lepší je, v tomto provedení, čerstvá, krátce povařená a pak upravená stejně.


Avatar uživatele
Zlatý

Přílohovou zeleninu dělám zásadně podobně jako špenát, či kapustu. Úplně nejlepší je můj vynález: špepusta. Není to mastné, ani vodovité, je to zahuštěné smetanou a lžičkou mouky. Ovšem udělat takto špenát a další zeleninu je umění.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1177
Zlatý annas 1058
Zlatý hanulka11 986
Zlatý marci1 664
Zlatý Kepler 612
Zlatý iceT 544
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 474
Zlatý quentos 450
Zlatý mosoj 400

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.