Když přemýšlíme, tak přemýšlíme ve slovech .. jak ale přemýšlí hluchoněmí lidé? Když slova ani zvuky neslyšeli nikdy? Představují si obrazce? To mě trápí ..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, Fred před 6187 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
to je opravdu velice zajímavá otázka:) Já si upřímně myslim, jestli je potřeba slovo slyšet,když potřebuješ nějakým způsobem realizovat myšlenku. snažil sem se tuto myšlenku rozvíjet a dle mě jsou slova jenom symbloly. Čili hluchý člověk klidně může chápat význam slov,které přečte, jelikož je to totožný s tim co slyšíš. Jenom jinak. Čili může být klidně hluchoněmý filozof, akorát má myšlení spojené s jinými asociacemi např. pohyby rukou. Ve finále,ale má podle mého v hlavě podobnou myšlenku jako člověk normálně slyšící:) Jsou připady, kdy lidé s podobným hendikepem normálně vystudovali vysoké školy dokonce psali knih a podíleli se na vědecké činnosti. Čili myšlení stejné, jenom svoje myšlení a domněky mají reprezentovány jinýmy slovy(např. ve znakové řeči nebo klidně písemnou formou). Ale jedná se čistě o můj názor, nedokážu si představit jak těžký musí jejich život být:)
Zdroj: http://www.facebook.com/pages/Odpovdicz/98852364488
|
3Kdo udělil odpovědi palec? Ejmin, HarpPlayer, Greneia
před 6187 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
člověk má uřčitou dávku fantazie a představivosti ale těžko říct
|
1Kdo udělil odpovědi palec? Ejmin, HarpPlayer, faktor82
před 6128 dny
|
0 Nominace Nahlásit |