Avatar uživatele
replicator

Jak nejlépe změkčit zrna?

Mám třeba zrna ovse, dávám je přes noc do vody, ale dojde k velmi velké ztrátě živin (rozpustí se do vody).
jakou jinou metodu lze aplikovat pro změkčení, aby došlo k minimální ztrátě?

Zajímavá 0 před 2277 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nejlepší by bylo si je koupit takto předem upravená https://www.su­perpotravina.cz/su­perpotravina/eshop/33-1-Snidanove-smesi/0/5/2159-ISWARI-Nakliceny-oves-bezlepkovy-vlocky-BIO-360g
Jinak si nemyslím, že by namočením do vody docházelo k velkým ztrátám živin.
http://www.dia-potraviny.cz/o­ves.html
Lze použít taky nakličovací misky: https://bezlep­kovepotraviny­.cz/racio/529-biomiska-naklicovaci-souprava.html

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Vypít i tu vodu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

To se pleteš – výluh z CELÝCH semen je minimální (jinak je to již s nadrcenými/nam­letými – proto se např zrnková káva mele) Každopádně jde o nejšetrnější způsob, rozhodně lepší co se týká zachování nutričních hodnot, než např. změkčení v páře (kde dochází vlivem vyšší teploty k mnoha znehodnocujícím procesům).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
SEmperor06

vodou

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Ještě mě napadl policajtský způsob: pod obušky taky každý vyměkne 🙂

před 2276 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek