CalmPoint

Jak moc je ve Francii stále přítomná jazyková hrdost? Je pravda, že odmítají mluvit anglicky, i když angličtinu umí?

Jaká je vaše zkušenost?

Zajímavá 0 před 15 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
da ny

Víš, co je národní hrdost? a její udržování, ochrana 😉
Ty jsi navštívil jejich zemi, ty se snaž …
Ne každý národ, ročníky, mají chuť a snahu se domluvit, třeba rukama, nohama. Vše záleží na člověku, pokud někdo dělá a nechce rozumět, vysměje se. Někdo se nehrne, do něčeho, co dokonale neumí, nechce dělat chyby. Starší ročníky, bývají méně jazykově vybavení. Každý nemá cestování, jako hobby i s otevřenými hranicemi 😉 I naditou portmonkou.
Mladí lidé jsou pružnější 😉
Dlouho jsem tam nebyla a nechystám se cestovat. Ve Francii, byl spíše „malér“, snažit se domluvit německy 😉 Jakkoliv, ne německy … Dcera mluvila francouzsky a to se cenilo 😉 Zeťák, kdysi německy a to teda hodně pohořel. Stejně dopadl před 20 lety v Řecku, dají také přednost AJ, než NJ.
ITAL, když nemusí, tak cizí jazyk nepoužije, neučí se. Komunikují, v cestovním ruchu, hotelech, ubytovacích zařízeních.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Bohužel mi vždycky připadalo, že ani nechtějí rozumět. Jde o to, že Anglie a Francie jsou i z historie tradiční nepřátelé. Vždyť si pamatuji, jak Francouzi vyváděli po Brexitu! Ty naschvály na hranicích. Rybáři atakovali přístavy, protože už nemohli drancovat britské výsostné vody. Ostrovu Jersey Francie vypnula proud. Premiér Boris Johnson proti Francii vypravil dvě válečné lodě.
Francouzi nejspíš stále žijí z toho, že jsou velmoc, a francouzština byla jazykem diplomacie. Francie má stále velký vliv v Africe.

Upravil/a: Ametyst

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Ano, pritomna je. Ale stejne je to v Anglii, Italii nebo v Americe. Proste prislusnici velkych narodu,
Ale zkuste Francouzovi ukazat, ze trochu mluvite jeho reci: zaplavi vas takivym privalem, ze radeji utecete:)

0 Nominace Nahlásit

iceT

Co je na tom divného, že ve Francii chtějí mluvit francouzsky?

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Ametyst

Britové se omluví za sprosté nebo hrubé slovo ve větě : Promiňte mi mou francouzštinu. Excuse my French.

Nový příspěvek