Avatar uživatele
Pokročilý

Jak je to se dýněmi?

Chci si letos poprvé koupit dýni, vyřezat jí a dát do ní svíčku (komentáře, že je to americký svátek si nechte), tak mě samozřejmě napadlo, že ten vnitřek zpracuju, ale kamarádka mi tvrdí, že jeden druh dýně je na dlabání a vnitřek se jíst nedá a jiný druh je na jídlo a po vyřezání by dýně rychle seschla. Je to pravda?
Děkuju

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Není to pravda...
;-)
K vyřezávání lze použít libovolný druh a k jídlu taky. Kámoška si to možná spletla s tí, že pokud použiješ na ozdobu dýní nezralou, vydrží asi déle, než zralá (ale jedlá je i dýně nezralá, jen má méně výraznou chuť).
A každopádně každá dýně tím, že vevnitř ´topíš´ (svíčkou) poměrně rychle seschne a scvrkne se - tomu můžeš částečně odpomoci tím, že slupku dýně po ´nazdobení´ ponoříš do studené vody (a budeš ji tak namáčet kdykoli nebude vystavená) a nebo odlabané a ořezané plochy co nejdřív po vydlabání namažeš přilnavým tukem (vazelinou, sádlem... - aby tak rychle nevysychaly).


Avatar uživatele
Pokročilý

Ne, není to pravda.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 914
Zlatý annas 894
Zlatý quentos 873
Zlatý hanulka11 556
Zlatý mosoj 547
Zlatý led 486
Zlatý marci1 471
Zlatý gecco 402
Zlatý iceT 378
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.