Avatar uživatele
anonym

Jak děláte chlupaty knedlik?

Jak delate tento knedlik vy?Je to jen ze syrovych brambor nebo pul na pul ,pouzivate mouku,atd.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3911 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
vagra

Suroviny:brambory,polohrubá a hladká mouka 1:1,sůl.Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy a osolíme je,/hodně záleží na kvalitě brambor-někdy musíme přebytečnou vodu odebrat!/postupně přidáváme míchanou mouku tak,aby vzniklo středně tuhé těsto,které mokrýma rukama tvarujeme do koule velikosti tenisáku a hned vkládáme do vřící! osolené vody.Vářečkou odlepíme ode dna-asi po 20 min. by měly být hotové-vytáhneme 1 ks a rozkrojíme-nesmí být uprostřed syrové těsto!Po vytažení z vody je opláchneme studenou vodou aby nebyly mazlavé.U nás ve Slezsku se jim říká také modré.
Doplňuji:
Vhodné k vepřovému masu,uzenému masu+zelí přelité smaženou cibulí na sádle!Knedlíkovou hmotou můžeme obalit i kostičky párku,klobásy nebo uzeného masa.

Upravil/a: vagra

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
georga

Chtěla bych vám přispět receptem na chlupaté knedlíky, moc se mi osvědčil. Takže nastrouhají se 4 brambory, nakrájí na malé kostičky 4 rohlíky, přidají se dva žloutky, sůl, majoránka, česnek 4 stroužky,, asi půl dcl vařícího mléka, lžíce strouhanky, polohrubé mouky /výběrové/ dávám tolik, aby šly tvořit kulaté knedlíky. Né moc , aby nebyly tvrdé. Záleží na bramborách. Nakonec se vmíchá sníh ze 2 bílků. Doufám, že Vám budou chutnat. Hodí se k pečeným masům, ale i dušeným. Dělám je i k hovězímu na houbách.
Doplňuji:
dělávám i podle jednoduššího receptu mojí babičky :
- nastrouham syrove brambory, pres sito vymačkam co nejvic tekutiny, přidam jedno vejce,malý kousíček sádla a sypu hladkou mouku, dokud neni těsto tvarovatelne, osolim a dvěma lzickama dělam větši "noky", které házím do vrouci vody. Vařím asi 6 minut.

Upravil/a: georga

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

No myslim,ze Georga v prvnim pripade dala recept na Bavorske knedliky,ale jsou moc dobre.2 recept je dobre,ale protoze chl.knedlik ma mit slabe namodralou barvu tak po vytazeni se hazi do studene vody,nebo se studenou vodou kropi.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření