Avatar uživatele
Hakunamatata

Jak co nejlépe jíst syrovou mrkev aby se co nejlépe vstřebal vitamín A a beta-karoten?

Vím, že vitamín A je rozpustný v tucích. Ale v jakých? A jak je aplikovat? Na mrkev panáka oleje? Stačí, že pravidelně konzumuji olej a vitamín A se automaticky dobře rozpustí? Nechápu přesně toto vstřebávání a nikde jsem to nenašla.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? autacek před 3930 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Musí se k mrkvi přidat olej.Stačí trochu. Zkuste si udělat mrkvový salát s jablkem ( nastrouhaná mrkev a jablko ). Do sklenice trochu vody, cukru a hlavně olivový olej. Zalít nastrouhanou mrkev a jablko a je to. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lol*

Stačí si mrkev pokapat olivovým olejem.
Doplňuji:
Pochopitelně nejprve očistit. Myslela jsem si, že by ji nikdo neočištěnou nesnědl.

Upravil/a: Lol*

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jsemtady

Na youtube je dokument o vitaminech kterej byl kdysi vysilanej na CT. Jak je to s nima doopravdy. Napr. Betakaroten u kuraku zvysuje riziko rakoviny o 30% apod. Tak s tim pozor, ne vzdy jsou vitaminy ok.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

jasně, jakýkoliv jedlý tuk, kromě zmiňované nastrouhané mrkve s olivovým olejem třeba i chlebík s máslem. Kvalitní tuk (např. zastudena lisované rostlinné oleje) je samozřejmě lepší.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

No, já bych si ji nejdřív očistila.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek