Avatar uživatele

Guláš je velmi dobrý, ale někdy přemýšlím, jestli není příliš hustý, takže dalo by se to úspěšně zahustit i přes kuzu?

Kuzu prý dokáže detoxikovat játra čili by to mohl být fakt fajnovej guláš teoreticky.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Kuzu je velmi zdravé, používám do omáček, ale do guláše jsem nezkoušela.

Pokud zahušťuji, dělám to tak, že společně s cibulí přidávám ovesné vložky, nebo rýžovou mouku, dá se použít i strouhaná brambora.

Ale pokud dáte hodně cibule, opravdu hodně, tak guláš zahusí.

"Jedním ze způsobů je zahuštění cibulí. Cibule totiž po rozvaření zahušťuje, ale do pokrmů se jí dává tak málo, že se to skoro neprojeví. Pokud chcete zahustit guláš cibulí musíte s tím počítat již na začátku vaření a místo dvou, na drobno nakrájených, středních cibulí jich dáte tak deset nebo dvanáct a pak postupujete standartně v přípravě guláše.

Omáčky pak připravíte tolik, kolik vám cibule dovolí. U vepřového nebo kuřecího guláše ale tento způsob fungovat nebude, protože maso je tak rychle hotové, že se cibule nestačí rozvařit."

http://magazinonline.cz/…

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Na opravdu dobrý hovězí guláš se prý dává tolik cibule jako masa (na váhu). Je to pravda?

Avatar uživatele
Bronzový

ahold

No jenom jednou jsem to tak udělala. A všichni jedlíci jsme po tom guláši měli hóóódně rychlý krok. Už nikdy více! :-)

Avatar uživatele
Bronzový

gagaga

an., skoda, ze Vam sem nemuzu dat palecek :)
ja bych Vam ho davala i bez odpovedi :)))

-iv-

Avatar uživatele
Zlatý

annas

iv, to byste tomu dala. :-))

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

???

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Omlouvám se. Místo Odeslat jsem klikla na DEL.

Vzpomněla jsem si na odpověď, kterou napsal arygnoc

"zahusťovať guláš je hospodská prasáreň
guláš je jedlo z mäsa a nie z múky - z múky sú párky a lacné salámy.
zahusťovanie (čohokoľvek) je česká špecialita, v žiadnej inej kuchyni som sa s tým nestretol."
hodne cibule, prípadne paradajka - dve (olúpané), veľa mletej papriky, po dovarení nechať ešte dovariť bez pokličky (nech sa voda odvarí) do správnej hustoty
-----
Vařit guláš je zřejmě obřad, jak to vypadá z článku, který napsal profesionální kuchař.
Kolik masa, tolik cibule.
http://www.farmaurekyorlice.cz /…

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Díky, moje švagrinka, vyučená kuchařka, to taky tvrdí. Akorát jsem neměl nikdy odvahu to zkusit. Proto jsem mi asi nikdy nepovedl dobrý guláš.

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Až pak jsem si pročetl ten dlouhý odkaz a jsem poněkud na rozpacích. Asi to tak dělají v hospodách a múže to být i dobré, ale profík by to asi takto nedělal.

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Arygnoc má pravdu.
-------------------------
Při vaření guláše dávám na 1kg masa 70-80 dkg cibule a hodně papriky. Místo rajčat přidám někdy domácí protlak. Cibulový základ dělám pomalu, minimálně půl hodiny. Žádná mouka ani jiné zahušťovadlo.

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Děkuji, s dalšími zahušťovadly opět nesouhlasím :-) Co kraj, to jiný recept, co kuchařka, to jiná láska. Oúúúú!

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Jedno jaký kraj, v každém platí, že láska prochází žaludkem. Co s talířem, když je pěkný, ale prázdný nebo je v něm blivajz...

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 952
Zlatý annas 821
Zlatý marci1 534
Zlatý iceT 516
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 423
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 361

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.