CalmPoint

Existují nějaké vůně (aroma), které prokazatelně zvedají náladu?

Máte nějaké zkušenosti s vůněmi, i přírodními, které prokazatelně mají pozitivní vliv na náladu?

Zajímavá 0 před 16 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
da ny

Mám, ale berličky nepotřebuji.
Mám ráda provoněnou místnost, byt. Od podzimu, do jara, jsem palič vonných svíček a esencí (doma vyráběných). Mím dodavatele v rodině a šije na míru 😉
Dobrou náladu si umím navodit, když bude třeba. Je to věc individuálního přístupu.
Lidem více pomáhá aromaterapie, kdy se povzbudí tvorba hormonů (dopamin, serotonin), které snižují stres. Podpoří se přísun energie.
Psychicky zralý člověk, stresu podléhat nemusí a najde způsob (ví), jak na to. Opět individuální záležitost (mysl, jídlo, přírodní stimulanty, udělat si radost, dobré vztahy.....).
Mezi „zázračné léky!, patří vůně citrusů, levandule. Také údajně máta (mně moc nevyhovuje, ale to je spojeno s tím, že ji nesmím pozřít, píč by mne !zabila“, na několik hodin 😉 ). Vanilka mi voní a chutní, jen v jídle, ne v ovzduší – svíčka aj. Pak ještě některé květinové vůně (Ylang-ylang). Eukalyptus, santalové dřevo, skořice…bylinky. Některé uklidňují (anti stres, relaxace), jiné povzbudí. Aromaterapie léčí a je doprovodným pomocníkem na vše.
Prohrábni internet a vyzkoušej, co ti bude vyhovovat, bude příjemné.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Hofmanm

Mám plno svíček, kvalitních, zdravotně nezávadných. Náladu mi zvyšují sladké vůně, ale fascinují mě i ty barvičky.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Zvedají náladu komu? U mě je to jednoznačně cedr či bergamot v podobě éterických olejů.

K podotázce: Míníš používat syntetické vůně a očekávat pozitivní vlivy? Konkrétně na zdraví, odtud duševní stav, tedy pozitivní náladu, atd.? To jako vážně? 😮😦

0 Nominace Nahlásit

elkon

To je vždy subjektivní. Co se líbí jednomu, nemusí vyhovovat druhému.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Možná toluen, ale radši to nezkoušej.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

CalmPoint, chceš recept, kterak si zaručeně zkurwit náladu na celý den? Tak si v autě vyvěs klasickou syntetickou voňku někde od pumpy a jezdi v něm, nejlépe hned po ránu, aspoň půl hodiny. 🤪

Nový příspěvek