zjentek

Existují ještě i úplně jiné důvody k popíjení kávovinových směsí?

Krom toho že na normální kafe už kolikrát ani nemáme prachy.

Zajímavá 0 před 8 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
RyuzakiKate

Hehe, jak kdo asi, pro mě je dobrá káva jednou denně něco, bez čeho si nedokážu představit den. A někdo má třeba kávu zdarma na pracovišti :)

Caro, čekanková káva apod. jsou typicky vhodné pro lidi, kteří se třeba léčí s vysokým tlakem, jelikož neobsahují kofein. Také se doporučují např. při makrobiotické dietě místo kávy, ale tam hlavně v rámci detoxu pro lidi, kteří byli zvyklí mít kávu klidně i místo oběda, spojenou se zákuskem (a pak se divili, že nehubli), nebo při problémech se spánkem.

A někomu to třeba jen chutná. Když si je dáš třeba s teplým ovesným mlíkem, je to dobrota :) Pokud dostaneš chuť třeba v 5 odpoledne, kdy už je káva nevhodná.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
da ny

SAMOZŘEJMĚ, to už vím, od dětství, od maminky i prarodičů 😉
Znám řadu lidí, které kávu nepijí a „prachy“ mají!
Ty máš pocit, že kávovinové směsi, jsou něco levného? Já ne.
Může za to Napoleon a zákaz (blokáda) obchodování s UK. Začalo se pražit žito, ječmen a čekanka. V Meltě je i cukrová řepa. Někomu kofein nevadí, prospívá, jiný nemůže.
Pití Melty a kávovinových směsí, má především, benefity, pro zdraví člověka. Má probiotické účinky, příznivě ovlivňuje střevní mikroflóru a chrání střeva před zánětem.
Ječmen, je bohatý na vitamíny skupiny B a E, vápník, hořčík, fosfor a železo. Obsahuje vlákninu., beta glukany (snižuje hladinu cholesterolu v krvi).
Bezkofeinové podporu trávení, zklidňují nervový systém a podporu detoxikaci.
CO BY SIS MOHL PŘÁT VÍC?

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

elkon

Kupuj si co chceš a neotravuj, je to každého věc, co si kupuje. Každý podle chuti. Kdo šetří příliš, kupuje sračky.
Neotravuj s další kravinou.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Ekonomické důvody nejsou vždy nejdůležitější. Já si kávu dělám kdy chci a zadarmo. I různé směsi.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek