kurec

Existuje národ, který má línější pracovní kulturu než ČR?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? da ny před 8 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
elkon

Zřejmě soudíš podle sebe a svého okolí.

0 Nominace Nahlásit

Rokio

Češi nepatří mezi nejlínější zaměstnance na světě.

Máme velmi málo státních svátků v porovnání s celosvětovým průměrem a také velké obchody jsou u nás otevřeny každý den kromě některých státních svátků.

Mezi laxnější země patří podle mě řada afrických zemí a v Evropě je to Řecko a možná i Španělsko.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Aha, blbec na konec! 🙄🤦‍♀️

Nejlínější pracovní kulturu“ jo, Jelimane? Ty jsi blbý, jak dalece vidíš! 🙄 Proč se nevěnuješ něčemu, na co stačíš, třeba pletení gumáků??? 🙄

Nejde o „pracovní kulturu“, nic takového neexistuje, jde o pracovní morálku a celkový přístup k práci, místo, jaké práci většina jedinců ve společnosti dá, jak k ní přistupuje, etc. etc. etc.

Na jedné straně jsou Japonci, jako jeden extrém, kteří dřou do úmoru, na druhé straně jsou (z rozvinutých zemí) jižanské národy: Portugalci, Dalmatinci, Charváti, atp. Všecko ostatní je někde mezi tím.

My jsme někde pod Němci, rakouskými Němci, atp., ale nad jižanskými národy; asi i kousek nad Italy.

Už jsem to tu psal: Němec rád Ordnung, je v něm happy. Japonec rád větší Ordnung než Němec, je v něm tuze happy. Oba národy dřou a chtějí za to výsledek.

Portugalec, Dalmatinec, Hispánec, etc. Ordnung nerad, řád mañana. Dřít nebude, ale taky neočekává, že bude mít víc než úplný základ. A je s tím tuze happy.

Jediné, čím jsme divní, je to, že spousta lidí přistupuje k práci podobně jako Portugalci, ale očekává, že se bude mít jako Němci či Japonci. To samozřejmě fungovat nemůže.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Hofmanm

Doslechl jsem se, že nejlínější stát je prý Malta.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Za mne dnes dobrá otázka 😄
Určitě existuje!
Jedna vě jc je čas strávený prací a druhá, jak je využita
a jaký přináší efekt.
Koukla jsem zběžně na internet, ale našla jsem údaje staršího data.
Možná nejdete sám něco novějšího 😉

Růst produktivity práce je nejnižší v historii
Je patrné, že momentálně je historicky nejnižší prakticky v celém vyspělém světě.
(2019)
https://finlor­d.cz/2019/10/­produktivita-prace-ve-svete-roste-pomalu/
2022 KLESLA PRODUKTIVITA PRÁCE V USA.
Ještě před 25 lety:
Nejvíce času na světě tráví v zaměstnání Češi
https://www.id­nes.cz/ekonomi­ka/domaci/nej­vice-casu-na-svete-travi-v-zamestnani-cesi.A0001270922­35ekonomika_jpl
Jsou velké rozdíly, mezi těmi, kteří pracují.
Jedni potí krev a druzí nevyužijí pobyt v zaměstnání efektivně.
**
2012:
Zdroj: OECD
Do statistiky OECD byli započteni i lidé pracující na částečný úvazek, soukromí podnikatelé a práce přesčas. Každá země schraňuje vlastní data a ta nemusí být vždy porovnatelná.
Řekové stráví v zaměstnání 2017 hodin ročně, což je nejdelší doba z celé Evropy. Z 34 členských zemí OECD pracují déle pouze v Jižní Korey (2193 hodin) a v Chile (2068 hodin).
Na opačném konci žebříčku se s 1408 hodinami nachází Německo. Z Evropanů pouze Nizozemci stráví v práci méně času než naši západní sousedi. Průměrný Řek tedy podle těchto dat pracuje o 40 procent víc času než průměrný Němec.
V Německu je více lidí zaměstnáno na částečný úvazek (1/4
.
**Pew Research označila Řeky za nejméně pilný národ.
Češi jsou v produktivitě práce až za podle nás línými Řeky.
ALE ODLIŠNÁ JE PRODUKTIVITA PRÁCE!
Zatímco němečtí pracovníci patří mezi nejproduktivnější, řečtí zaměstnanci se v tabulkách OECD vyšplhali pouze na 24. místo z 34.

https://tvori­mevropu.cz/2012/06/­01/nejpracovi­tejsi-narod-eu-pry-to-jsou-rekove/
V AFRICE dřou i děti a jiní dělají jen tanyny 😉
AI SE ZMOHLA NA POROVNÁNÍ HODIN, POBÝVAJÍCÍCH V ZAMĚSTNÁNÍ.:)
O PRODUKTIVITĚ PRÁCE SE NEZMIŇUJE.
Nejméně pracovitými národy lze podle dostupných statistik označit některé severské národy, jako jsou Němci, Dánové, Norové a Nizozemci. Dánové pracují průměrně 1392 hodin ročně, Nizozemci 1433 hodin. Na druhou stranu, Řekové pracují nejvíce, kolem 1956 hodin ročně, což je nejvíce v Evropské unii.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Já vím jen tolik, že to nejsou Frantíci. Bo Frantíci zaměstnaní ve státním sektoru, pokud v háku nemají do čeho píchnout, se hnedle soudí se zaměstnavatelem za to, že marní jejich životy 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️!

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Hofman, tak jasne že o takových věcech se ví vždy jen z doslechu. Bo s českým platem Čech vidí Maltu leda tak v robotě u míchačky 🤷‍♂️😦😕

Hofmanm

Taky možnost. Není malta jako Malta.

Nový příspěvek