Rokio

Dokáže Bůh odpustit i vraždu, pokud ji hříšník dobrovolně nedokončí?

Před více než 10 lety jsem chtěl brutálně zavraždit člena sousedství, protože jsem se domníval, že mě pomlouvá. Slyšel jsem konkrétně hlasy. V afektu jsem vyrazil ven ukončit jeho život. Pak slyšiny ustaly, a tak jsem se dobrovolně rozhodl, že vraždu nedokončím. Halucinace vychází z nemocného mozku a ten je mou součástí.

Myslíte si, že mi bude jednou odpuštěno?

Zajímavá 0 před 75 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
OmylCZ

Bůh neexistuje

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Jediný kvalifikovaný pro odpověď je Bůh.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Za prvé je důležité připomenout, že tato platforma nemůže poskytnout odbornou psychiatrickou péči, kterou byste v této situaci měl hledat. Měli byste se obrátit na odborníka, který Vám může poskytnout adekvátní pomoc.

Pokud jde o odpověď na Vaši konkrétní otázku, odpověď může být velmi rozdílná v závislosti na náboženském výkladu odpouštění. Některé náboženské skupiny věří, že Bůh může odpustit jakýkoli hřích, pokud následuje upřímné pokání a dobré skutky. Jiné cítí, že některé hříchy jsou neodpustitelné. Ale pokud se ptáte z křesťanské perspektivy, pak Biblí často předkládá názor, že Bohu je možné odpustit všechny hříchy prostřednictvím pokání a víry.

Nenechte se však tímto omezovat a vyhledejte radu u svého duchovního vůdce nebo odborníka na psychické zdraví. Opětovné zdůraznění: je velmi důležité, aby jste požádal o pomoc, pokud máte stále pocit, že máte nějaké potíže s duševním zdravím.

Váš příběh zmiňuje slyšení hlasů, což může být příznakem duševní nemoci, jako je schizofrenie. Doporučujeme vám tedy obrátit se na psychiatrickou­ péči.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Neotravuj stále dokola svojí praštěnou osobou, bez ohledu na to, že Bůh neexistuje. Jsi nám ukradené, Rokio vlezlé. A ty patříš za katr, dokud se něco vážného nestane. Pak bude pozdě.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Hej, ty jsi fakt šulin! 🙄

1. Jsi psal, že jsi něco mezi atheistou, deistou, nebo tak něco. To si musíš ujasnit, jestli věříš, a v co, Jelimane! 🙄 Pak to musíš specifikovat, a až na základě toho budu moct kvalifikovaně odpovědět – podle příslušný dogmatiky, morální theologie, atp.
  2. Nejméně 256× jsem tu psal, že co konfese, to výklad! 🙄 To si z nás tady děláš prdel??? 🙄
  3. Pacienti s hlavou nejsou theologicky odpovědní za svou nemoc – logicky. 🤦‍♀️ Ano, z pohledu morální (křesťanské) theologie je už hříšná příprava vraždy v hlavě. Ano. Ale to už si sám přeber, jestli a proč to bylo skrze choroby působení. 🙄 Nás tím neotravuj, furt dokolečka dokola!, my to za tebe nevyřešíme. 🤦‍♀️
  4. Existuje takový vtip, který nemá být vtipný, ale poučný. Že přijde statkář k tý bráně, tam sedí za stolem ten svatej Petr a říká: „A statkář. Tak to maj – 1,000 bodů… A tys křivě přísahal!? Tak to máš – 6,000 bodů!“ statkář: „A kolik bodů potřebuju do nebe?“ A svatej Petr: „10,000!“ A statkář: „Ale já dal na kostel!“ A svatej Petr: „Tak to máš 1,000 bodů, synu, to máš furt peklo!“ A statkář, už zoufalej: „Ježíš Maryja panno, smilujte se!“ A svatej Petr: „Tak to máš, synu, za 150,000 bodů, nebe!“ 😂

Křesťanství není náboženství příkazů a zákazů, není o skutkaření. Je náboženství živýho evangelium, víry, naděje.

Tak si to přeber, Jelimane! 😂

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek