Avatar uživatele
Radomír.cz

Do kterého českého piva se přidávají nejkvalitnější kvasinky?

České pivo

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? petra15 před 3715 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

e to určitě tajemství,uvádějí výrobci. – " používáme speciální vlastní kultury kvasinek" Snad nejdůležitější práci při výrobě piva, kvašení, vykonává armáda mikroskopických dělníků – kvasinek. Jejich „přežití“ je tajemstvím.

Jedině obecná informace.
Pivovarské kvasnice
Pro piva českého typu je typická výroba tzv. spodním kvašením za použití kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae (carlsbergensis) , které mají dvě fáze. První ochlazená mladina na prodělává bouřlivé hlavní kvašení po relativně krátkou dobu (6 až 14 dní), při kterém teplota stoupne zpravidla nejvýše na 10°C, kdy oxid uhličitý volně odchází. Toto se děje v kvasných kádích na tzv. spilce (viz. dále Výroba piva). V druhé, delší fázi, zvané dokvašování se mladé pivo v uzavřených nádobách nasycuje za velmi nízké teploty vznikajícím oxidem uhličitým a chuťově dozrává.

Net

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
petra15

a na jejich kvalite moc zalezi.....
normalne se pouzivaji jen "velkotrzni"kva­sinky, ale kvalitni piva–nevim jestli v Cechach vubec–maji vlastni "chov"kvasinek–znamo od bavorskych piv…
a jeste jak to poznat : velkotrzni obycejne chutnaji trochu spalenym plastikem…fuj tajbl…(no Petro ty se ale vyznas…)
Doplňuji:
ale do ktereho ?
to by mne taky zajimalo:)

Upravil/a: petra15

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek