CalmPoint

Do jaké míry ovlivňuje systém Nutri-Score vaše rozhodnutí při nákupu potravin?

Přikládáte mu nějakou váhu, nebo jde spíše o doplňkovou informaci? Nebo to vůbec neřešíte? Děkuji.

Co je Nutri-Score: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Nutri-Score

Zajímavá 0 před 15 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
elkon

Neznám a ani mne to nezajímá. Zřejmě další z podvodů a tahání peněz z důvěřivých lidí.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Vím o tom, dokonce jsem kdysi viděla rozhovor s autorem, ale neovlivňuje.

0 Nominace Nahlásit

Drap

Vůbec ne

0 Nominace Nahlásit

filip2

A ty jsi viděl někdy na Kartoffeli takovou chujovinu? Nebo na rajčeti, namalovanou? Na paprice? 🙄

Kolem 90% potravního koše tvoří maso (tak že 60% velký pták, pak prase – bílý, divoký, jiný ptáci, kráva, jiný „maso“ – krom ještěrů, opic, myší a netopejra sežeru všecko, nemám rád hnědýho hada a psí maso, to bych musel mít velkej hlad!), rajčata a papriky (jalapeños, habanero, ravit, Carolina ripper, cayenne, kapie…) rajčata & tomatillos (rajčata žlutá, červená, růžová, tmavá…), cibule (z 80% bílá, z 10% szalotka, až pak jiné), rejže (z 90% kulatá), mrkev a celer, Kartoffele a cuketa, zelí, nudle, luštěniny, Speck & uzeniny (jamon Serrano, slanina, bavorský párky…), pečivo, mléčné výrobky, mouka.

Nic moc víc nekupuju, to je výjimka. Když si koupím bonbon, já to neštudíruju, jakou to má nutriční hodnotu – je to bonbon, ne, vole, sladký, s cukrem, tak jakou asi???🙄 Ale myslím, že tahle cedulička byla na pytlíku s rejží.

Já, totiž, žeru rejži rumunskou, nebo že Spolkové republiky Myanmarský svaz. A ten výrobce to značí na sáčku kódem. Teď se, asi, lejí písmenka, tak je rumunská rejže. Ale asi se lely kule a byla rejže kdesi z Bangladéše, Pakistanu, nebo tak něco. Se nedala žrát! 🙄🤢

No nic, tak było hledej, šmudlo, musel jsem najít rejži, kulatou, dobrou, a ne za stovku kilo. A našel jsem – byla že Království Siam. Ale ona měla na pytlíčku tady ten obrázek. Hej, bylo mi to úplně Wurst: normální bílá, kulatá, rejže. Jde o to aby v ní nebyly šutry, neměla hodně šlemu a nějakou pachuť. Na jasmínový rejži to taky je, ale toho sežeru jenom třeba 5 kg za měsíc, někdy třeba jenom 2 kg, no, spíš ty 3 – 4 0.5 kg sáčky, tak to moc neřeším.

Nepamatuju si, že by to bylo na něčem jiném. Kráva to taky nemá na uchu, na visačce, a jaký má nutriscore kobra čínská bych teda vědět chtěl! 🤪😂

0 Nominace Nahlásit

Hofmanm

Neznám, nijak.

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Nijak

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek