karel46

Dělají se vám puchýře na jazyku.

Dělají se vám pupínky na jazyku po pomerančích nebo mandarinkách.

Zajímavá 0 před 224 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
michalds

Ne. Možná máš alergii na potraviny.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Michalo, zajdi si k svému praktickému lékaři a on ti dá doporučení k vyšetření na alergologii.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

To může být známkou toho, že máte citlivou reakci na kyseliny obsažené v těchto citrusových plodech. To je poměrně běžné a není obecně příčinou k obavám, pokud je nepohodlí přechodné a nezvyšuje se intenzita.

Pokud se však pupínky stávají bolestivými, zvětšují se, objevují se často nebo vás z toho bolí celá ústa, měli byste se obrátit na zdravotnického odborníka, jako je zubař nebo dermatolog. Mohlo by to být znamení něčeho vážnějšího, jako je alergie na citrusové plody, afta nebo jiný druh ústní infekce.

V některých případech může být tvorba pupínků na jazyku způsobena také nadměrným konzumováním pikantních jídel, alkoholu nebo tabáku. Pokud jste vynechali tyto možné příčiny a pupínky na jazyku stále přetrvávají, je dobré se obrátit na lékaře pro širší diagnózu.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Ne.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Ne
Pomeranče nemám ráda a nejím. někdy vypiji trochu pomerančové šťávy, zředěné vodou.
Nemohu jíst zelená jablka. přezrálé banány a kivi.
Některé ořechy. Pálí mne na sliznici v ústech. Tak je nekonzumuji
a tedy na žídné puchýře , pupínky a otoky nedojde. Mám na tyto potraviny alergii.
Ty možná Michalo na pomeranče a mandarinky. Mohou se objevit i jiné potraviny.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Nejspis mas alergii. Ale mozna ani ne tak na ovoce samotne, ale na chemikalie, kterymi je osetrene. Po nakupu ovoce doma umyj a hlavne si i umyj ruce po oloupani.

0 Nominace Nahlásit

DagmarDi

Tak to bude alergie na citrusy, já mám jedině divný pocit po ananasu. Ale puchýře bych řešila s doktorem.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
mates77

Elkon:
Proč by měla Michala chodit na alergologii??? Ona nepíše, že má nějaké problémy:-P
Michala jen radí Karlovi.
Nakonec on ani Karel nepíše nic o tom, že mu naskakujou puchýře na jazyku. On se jen ptá, jestli někdo ty problémy nemá:-D
Tvl to je matroš tady:DDDDDDDDD­DDDDDDDDDDDd

Nový příspěvek