Avatar uživatele
Bronzový

Dáte mi recept na opravdu výbornou marmeládu z jakéhokoliv celého ovoce??

Jaké příchutě máte nejraději a jaké ovoce dáváte dohromady, nebo i koření?? Někde jsem četla, že se do marmelády dá přidat i alkohol, nebo čokoláda, zkoušeli jste to někdy??
Doplňuji:
Pokud dám do té marmelády rum, tak za jak dlouho se může začít jíst, aby byla tím rumem celá "prolezlá"

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Meruňková - hodně zralé meruňky odpeckovat a prosypat cukrem - na 1kg meruněk 60dkg cukru.
Druhý den vaříme po částech /tak 2-3 naběračky do hrnce/,protože když se to vaří najednou,tak cukr zkaramelizuje a nakonec je marmeláda hnědá.Takhle zůstane pěkně oranžová.Nahoru do každé skleničky dám lžíci rumu /místo nějaké chemie/,aby se nakazila.
Doplňuji:
opravuji - nekazila

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Pouužil jsem smněs rybízu a merunek nebylo to špatné.

Doplňuji:
Základ dobré marmelády je kvalitní a vyzrálé ovoce.Nebo i mírně přezrálé.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

hanny 2

Džaničko - já nevím,klidně třeba za týden - ten rum "proleze" celou sklenicí hned,tak aby se to chvilku "zaleželo".

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 937
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.