Avatar uživatele
Stříbrný

Dá se ze ZMRAZENÉHO pekingského zelí (ta dlouhá šiška), uvařit nějaké jídlo?

Lze pekingské zelí po vyndání z mrazáku nějak zpracovat? Zapékám v jednom kastrolu např. maso s brambory, mrkví a nakrájeným hlávkovým zelím. Lze toto udělat i s pekingským nebo ho mám vyhodit?
Jde o tu vodu, co pustí při rozmražení a jestli pak bude poživatelné, nezkoušeli jste? Případný recept?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejdříve dej zelí rozmrazit.
A můžeš se dát do vaření:-D
...
http://www.lidovky.cz/…
...
Záleží též na tom, jak dlouho
to zelí v mrazáku bylo.
Jinak já zeleninu předtím vařím
a poté ukládám do sáčku i maso
pro kocourka v malých dávkách.
...
Ať se Ti vaření daří :)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Moravské zelí...
Jen to musíš rychle nakrájet (ztuhlé) a pak vychutit...
;-)


Avatar uživatele
Zlatý

Myslím, že to zmrazení ničemu nevadí, receptů je spousta.
http://www.mytastecz.com/…


Avatar uživatele
Zlatý

Já bych to rovnou vyhodil.
Jednou jsem si naložil skleničku "kapari" z lichořeřišnice a byla to delikatesa, tak jsem toho tady na Prajzské chtěl víc a lichořeřišnici jsem následující rok sbíral celou sezonu a postupně přidával do mrazáku a po sezoně jsem "to" naložil, bylo toho hafo skleniček, v duchu jsem už byl blažený, kolik toho mám a kde všude se pochlubím... Pak jsem to ochutnal, málem vyblil a vyhodil. Sousedi se mi smáli a tak jsem pro sichr vyhodil všechn o zelené z mrazáku, krom libečku a kopru. Asi tak. A funguje to! ;)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1221
Zlatý annas 1112
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 700
Zlatý Kepler 685
Zlatý iceT 550
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 477
Zlatý quentos 455
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.