Avatar uživatele
Pokročilý

Dá se při rekonstrukci kuchyně žít měsíc jenom s rychlovarnou konvicí?

Budeme dělat novou kuchyň, a nevím jestli se dá žít jenom s konvicí, mikrovlnku kupovat nechci, ničí vitamíny... koukal jsem na youtube jak tam cápek v konvici vařil párky, rýži a vejice. Co by jste mi doporučili ještě koupit (krom mikrovlnné trouby)?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Okrem vašeho výberu sú ešte aj iné možnosti, pokiaľ ide len o 1 mesiac:
1 - Návšteva stravovacích podnikov
2 - návrat do čias predhistorických s použitím skutočného ohňa na ohnisku

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ani jsem netušila, že existuje tak designový vařič, s rychle rozpálenými plotýnkami, za slušnou cenu: https://varice.heureka.cz/…
:-))


Avatar uživatele
Bronzový

Elektrický vařič.


Avatar uživatele
Zlatý

Každé vaření ničí vitamíny. Takže zahoď i rychlovarku!!


Avatar uživatele
Zlatý

Jednoplotýnkový elektrický vařič se dá pořídit už za 200 Kč. V konvici a MW troubě se moc dobře vařit nedá. Mimochodem ke zničení některých vitamínů dochází při jakémkoliv ohřevu bez ohledu na zdroj, nejen v MW.


Avatar uživatele
Zlatý

Elektrický, nebo plynový vařič


Avatar uživatele
Pokročilý

Když se budete živit studenejma párkama a kupovanou sekanou, přežijete i bez konvice.


Avatar uživatele
Zlatý

... jestliže nechceš mikrovlnku zkzevá to ničení vitamínů, a chceš vše dělat v konvici, tak to víš vo vaření a vitamínech houby >>> v konvici párek neuvaříš, bo ti praskne, rejži neuvaříš,bo se dřív vypne nebo spálí konev, a vitamíny nudou v háji hned, o manipulaci raděj nemluvim ... slyšel jsi někdy o dvouloláku nebo jednoplotýnlový vařiči ???


Avatar uživatele
Stříbrný

Nevím, jak se chcete stravovat (restaurace, jídelna). Zda jsou v domácnosti
jen dospělí nebo i děti.
Já bych si pořídila el. vařič (1 – 2 plotýnkový). Pak je možné něco ohřát,
připravit na pánvi. Uvařit přílohu, polévku apod. Tělo nutně teplou stravu nepotřebuje.
Měsíc by dospělák mohl zvládnout s konvicí (čaj, káva).

K MW:
je sice pravda, že i varem se část vitamínů zničí (C vždy). Mikrovlnná trouba neničí
jen ty vitamíny, změní se biologicky hodnota celého pokrmu. Znehodnotí se i minerály.
Mně jídlo ohřáté v MW nikdy nechutnalo. Nenechte se ovlivnit „posměváčky“
Držte se svého názoru, ať si každý „vaří“, jak uzná za vhodné A baští třeba
„mrtvou“ stravu. Jeho věc, jeho zdraví.
MW nepoužívám asi 15 let. Ohřívám/vařím jinak. Nic v MW nepřipravuji.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Edison

Marci, existeje i sklokeramika, i indukce...

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1325
Zlatý annas 1204
Zlatý hanulka11 985
Zlatý Kepler 812
Zlatý marci1 741
Zlatý iceT 568
Zlatý briketka10 493
Zlatý gecco 490
Zlatý quentos 472
Zlatý mosoj 413

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.