dá se sehnat a nebo kde se sežene,ten barevný cukr,jak z toho dělají cukrovou vatu??na to se používá normalní krupice/krystal cukr ten obycějný nebo mají na to nějaky specialní.a kolik g má velká porce cukrové vaty?a jestě kolik muže mít cca energie(kj-kcal)cukrova vata?a jak si jinak udělat doma cukrovou vatu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Blecha před 4496 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Cukrová vata je zvláštní druh cukrové sladkosti, která je tvořena typickou lehkou, vzdušnou hmotou o různé barvě v závislosti na použitém barvivu. Vzhledově i na dotyk je podobná vatě. Vyrábí se roztavením krystalického cukru na karamel, který je pak vháněn do bubnu, ve kterém se ochlazuje a zpátky cukernatí. Tato vzniklá slabá vlákna se pak namotávají na špejli a podávají ke konzumaci.
STROJ NA VÝROBU VATY KOUPÍTE NAPŘ NA INTERNETOVÉ ADRESE:
http://www.zbozi.cz/…
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/C ukrov%C3%A1_vata
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že v domácích podmínkách to půjde těžko. Cukr je potřeba roztavit a hned profouknout a neumím si to představit jinak než ve výrobníku. Stojí cca 40 tis..
Doplňuji:
Dnes jsem viděla v letáku Globusu, že mají v nabídce domácí výrobník cukrové vaty.
Za 999 Kč.
Upravil/a: ReHu
0 Nominace Nahlásit |
V úvodu je nutno připomenout, že cukrovou vatu nelze vyrábět po domácku. K výrobě je nutno vlastnit speciální stroj na její výrobu. Jeho výkonnost má poměrně velké rozpětí odvislé od záměru s ním prováděného množství cukrové vaty. Existují druhy pro dětské hrátky na prodavače cukrové vaty, až po výkonné stroje v ceně desítek tisíc korun.
Ke zhotovení stačí skromný surovinový prostředek, kterým je krystalový cukr v nikterak velkém objemu, prostředek na navíjení cukrové vaty, drobné doplňky a elektrický proud.
Příkon výrobníku je rovněž rozdílný a to v rozsahu 300 – 3000 W (i více). Další položkou bývá pronájem prostoru, který se liší od typu atraktivnosti zvolené lokace.
Samotná výroba není nikterak náročná. Přístroj se zapne a během 2 – 3 minut dojde k zahřátí vřetena. Následně se vloží několik málo lžic krystalového cukru (jejich počet je odvislý od výkonu stroje a zákaznického zájmu), který můžeme dobarvit potravinářským barvivem a odvíjené cukrové předivo v podobě vaty namotáváme buď na klasickou špejli nebo papírový kornout.
Počet kusů vyrobené vaty je opět rozdílný a pohybuje se od několika málo desítek po několik stovek kusů.
Zdroj: http://www.cukrar.cz/show.asp? id=1347
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4496 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To tam panenko můžete hodit rovnou jenom odkaz,když to z něj máte okopírované.Co takhle odpovídat vlastními slovy a pak přidat odkaz?
Nave se ptala,kde se dá sehnat cukr.
0
před 4496 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Postup výroby neznám,ale jednou jsem viděla jak do toho výrobce přidával normální sirup.
0
před 4496 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1564 | |
annas | 1344 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 874 | |
iceT | 612 | |
quentos | 535 | |
da ny | 508 | |
zjentek | 508 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |