jirka F

Co vám pomůže, když jste smutní, nebo dokonce brečíte?

Děkuji za radu.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Drap, paul1, Lurius, OmylCZ před 12 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Nejsem smutný, ani nebrečím, ale pro lepší náladu je dobré mít nějakou činnost, která zaměstná hlavu, nebo si vybrat nějaký film, nebo se projet na kole, když je k tomu počasí, případně pokecat s kamarády.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Hofmanm

Vybrečet se a pak se zaměřit na něco pozitivního.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Zahraju si počítačové hry nebo se prospím.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Takoví lidé, mívají deficit (nedostatek) HOŘČÍKU (80% populace), také ZINKU ⇒ NEDOPL%NOVAT SPOLEČNĚ (tělo si nevezme nic neumí zpracovat), ALE ODDĚLENĚ – s časovým odstupem, během dne. Bývá nedostatek vitamínů z řady B (hlavně B12).
Kdyby něco takového přišlo, asi bych se vyplakala (uvolní se emoce). Už asi 30 let nic takového neznám. Předcházím včas, takové situaci.
Pak, oblíbená hudba ( veselejší a tvrdší, dynamická, žádn= lyrické cajdáky 😉 ). Příroda, přátelé, rodina, zábavný film – komedie. a hlavně nějaká činnost = práce. Teplo, spánek a dobré jídlo 😄
„Co mám dělat, když je mi smutno“
https://merlin­coach.cz/2026/03/­15/co-mam-delat-kdyz-je-mi-smutno/

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Když brečím, tak se vybrečím. Když jsem smutný, tak dělám to, co mě baví.

0 Nominace Nahlásit

mates77

Nic. Nechám to vyšumět, to trvá několik hodin a pak je zase líp.
Dobrá rada: Nezapomínejte na zinek a vlašské ořechy, jež pomáhají vyplavovat dopamin a podporují nejen dobrou náladu, ale i celkové funkce mozku.

0 Nominace Nahlásit

Drap

Nemívám takové stavy. Přesto by mě jistě pomohlo jít na den či dvado lesa.

0 Nominace Nahlásit

paul1

Videa Mládek, Izer atd., nebo toto:
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=L-HsoROBvWc&lis­t=RD2UhguYC5wo­A&index=2

Upravil/a: paul1

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Může pomoci:

1. Mluvit o tom – Najděte si někoho, komu důvěřujete a kdo vás může naslouchat, ať už je to přítel, člen rodiny, partner nebo terapeut.
  2. Fyzická aktivita – Sport nebo jakýkoli typ fyzické aktivity může pomoci uvolnit endorfiny, které jsou přirozenými „léky na bolest“ těla.
  3. Relaxační techniky – Techniky jako dechová cvičení, meditace nebo jóga mohou pomoci snížit stres a navodit pocit klidu.
  4. Udělejte něco, co máte rádi – Ať už je to čtení, vaření, malování nebo cokoli jiného, co vás baví, všimněte si, jak vás to uklidňuje.
  5. Poslouchání hudby – Hudba může mít hluboký dopad na naše emoce a může pomoci zmírnit smutek.
  6. Péče o sebe – Toto může zahrnovat dostatek spánku, vyváženou stravu a dostatek vody. Snažte se také strávit nějaký čas venku na slunci.
  7. Dopřejte si pláč – Brečení může být velmi terapeutické a může pomoci ulevit od emocionální bolesti.

Pokud se nic z toho nezdá pomáhat nebo pokud se cítíte bezútěšně, je důležité vyhledat profesionální pomoc. Může začít konzultací s lékařem nebo terapeutem.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Nic. Lepší je tomu předcházet (ovšem zase ne za cenu že budeme poserové, to ne).

Elkon, uvědom si, že někteří z nás nevyužívají činnost pouze coby jakousi berličku když je jim zrovna ouvej, naopak je s jejich životy tvrdě spjata coby nutná součást samotnému přežití, což může být i případ tady Jiříka.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
paul1

Mohu doporučit rady obsáhnuté v odpovědích na moji otázku:
Jak na Vás působí ukázky jogy smíchu?

jirka F

Da ny: Před časem asi před 14 dní mně měřili hořčík s krve a něco o nedostatku hořčíku se v ambulantní zprávě nepsalo.

jirka F

@jirka F: hořčík: 0,79.

zjentek

@jirka F Jiřík, rovněž přikusuj vlašské ořechy a zinek jak radí mates.

Tonda Káňa

Ametyst: Co za počítačové hry hraješ?

Nový příspěvek