Avatar uživatele
anonym

Co to jsou ryzoletky?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5055 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Rizoletky – pokrm, který se připravuje z palačinkového těsta.
Vložila jsem postup.

Usmažíme palačinky, necháme je částečně vychladnout. Naplníme je sýrem (může být i tavený), šunkou (salámem), masovou směsí, vaječnou náplní s klobásou (párkem), zeleninou apod., co najdeme v lednici, fantazii se meze nekladou.
Srolujeme, případně překrojíme, obalíme v trojobalu a po obou stranách osmažíme na oleji.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

rizoletky jsou obalené slané palačinky

80g hl.mouky | 2 vejce | 250ml mléka | 2 lžíce oleje | sůl, pažitka | 400g uvařeného libového vepřového masa | cibule | sůl, pepř, mleté nové koření | 2 lžíce oleje | 2 kostky MAGGI Bylinky česnek a petrželka | strouhanka a hladká mouka na obalení | 2 vejce
Postup přípravy receptu Rizoletky:
Z mouky a mléka uděláme těstíčko, přidáme vejce, špetku soli, nasekanou pažitku a rozmícháme. Těstíčko necháme 15 minut odpočinout.

Na pánvičce rozehřejeme trochu oleje a postupně upečeme 8 tenkých palačinek.

Uvařené maso nameleme najemno. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, MAGGI Bylinkovou kostku česnek a petržel, okořeníme a krátce podusíme.

Upečenou palačinku potřeme připravenou směsí, zabalíme a obalíme v trojobalu a ve vyšší vrstvě oleje smažíme dozlatova. Náš tip:Podobným způsobem můžeme plnit palačinky například dušeným zelím, špenátem, sekanými dušenými houby, apod.
Podáváme s zelným salátem s jablky.

Zdroj: http://recepty­.chytrazena.cz/ma­sita-jidla/veprove-maso/rizoletky-15438.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek