Avatar uživatele
Pokročilý

Co je to "ztracené" nebo "zastřené" vejce?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jedná se o způsob kuchyňské přípravy rozklepnutého vejce ve vodní lázni, kdy se bílek zcelí a drží tekutý žloutek uvnitř:

Zdroj: hobby. idnes. cz/ztracene- vejce- 0p9- /hobby- domov. aspx?c=A121203_115831_hobby- domov_bma

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Speciální úprava vejce, používá se i název vejce Benedikt.

http://www.iprima.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Voda se dá vařit ale nesmí bublat (90°C), kápne se tam trocha octa, udělá se tam vír a vyklopí vejce (bez skořápky). Žloutek se "obalí" bílkem, proto ztracené.


Avatar uživatele
Stříbrný

Je to kuchyňská úprava vejce vyklepnutého opatrně do okyselené a osolené vroucí vody. Pouřívá se do obložených misek nebo ke koprové omáčce.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 1034
Zlatý annas 949
Zlatý quentos 889
Zlatý mosoj 566
Zlatý hanulka11 556
Zlatý led 513
Zlatý marci1 509
Zlatý gecco 433
Zlatý iceT 387
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.