Avatar uživatele
Tabea

Co je to ta oranžová krusta (kůrka) kolem sýra? Je to jedlé?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? NoFear před 1183 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jestli se to dá lehce sloupnout, je to vosk. Stravitelný není, ale neublíží. Některé dlouho zrající sýry pak mají přirozenou krustu vzniklou povrchovým zaschnutím, ta je v pohodě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pan Straka

Pravděpodobně půjde o vosk, do kterého se některé sýry zalévají – ten jedlý není :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Avatar uživatele
da ny

K blokádám a následnému ucpání apendixu, sice může dojít snadno
(cizí předmět, kus stolice, pecka z ovoce), ale na to člověk myslet nemá. :D

před 1183 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Tabea

Kepler: Takže se to normálně stráví? Někde psali, že to způsobuje zánět slepého střeva,

před 1183 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Tabea

Edit: co znamená nestravitelný?

před 1183 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Projde trávicí soustavou nezměněný nebo nevyužitelný. Appendicidu způsobují hlavně stravovací návyky. Pozn.: pokud chceš využívat interní poštu, zruš si privátní profil, takhle nikdo nemůže odpovědět.

před 1183 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Tabea

Tak snad při malém soustu se nic nestane.

před 1183 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
da ny

Nestane.
„Nestravitelné“ znamená to, že jak to do těla přijde, tak to z něj také vypadne. :)
(vosk, pecka od třešní, náušnice, nemleté lněné semínko atd. atp.)

před 1183 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek