Avatar uživatele
anonym

Co je riccota?

Dobrý den zajímalo by mě co je to riccota?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5273 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

sýr?!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Riccota – je bílý,suchý, drobivý sýr vyráběný zahříváním syrovátky získáváne během výroby sýru feta, přídavkem potravinářských kyselin jako je kyselina citrónová. Výsledkem je jemný tvaroh, který je filtrován přes plátno (gázu), přes noc sušen a mírně osolen. Je používán v mnoha pokrmech zvláště je vhodný pro plněné ravioli (plněné taštičky) a tagliattele. Jeho ohromnou výhodou je nízký obsah tuku. Pro příklady domácí výroby jsem vybral dva předpisy. První recept pro přípravu osmi porcí, vychází z kravského mléka (nikoliv ze syrovátky po výrobě sýru feta) a je to v podstatě tvaroh ze sladkého mléka. Druhý recept je také z mléka, pochází od Michaela Dobromila Klímy, autora knihy „Nová italská kuchyně“. Při porovnání se oba předpisy moc neliší a nakonec vzpomeňme si, jak naše maminky a babičky dělali tvaroh. Rozdíl je jen v tom, že tvaroh připravovaly z kyselého mléka „kyšky“ tj. zkysaného působením divokých bakterii rozkládajících cukr laktosu na kyselinu mléčnou, kdežto riccota je ze sladkého mléka a srážená za dané teploty a přídavkem určitého množství přírodní kyseliny – šťávy z citrónu nebo octem. To je ten podstatný rozdíl mezi českým domácím tvarohem a italskou riccotou!
nahoru

Zdroj: http://dadala­.hyperlinx.cz/syr/sy­rr022.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Původem je riccota suchý italský sýr připravený ze syrovátky zbylé po výrobě jiných ovčích sýrů. Je vynikající v kombinaci s parmezánem a špenátem jako náplň do raviol.
Je méně tučný než sýr mascarpone, i když má podobnou konzistenci.
U nás se vyrábí jako měkký tvarohový sýr s mléčnou chutí.
Občas koupím, moc mně chutná.

Zdroj: Italská kuchyně

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BENYTA

Je to druh syrovátkového sýru,na první ochutnání nic moc,ale je velmi kvalitní a výživný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Je to druh italského sýru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek