Avatar uživatele
Zlatý

Co je na tom pravda, že teplé mléko(kakao) v termosce zkysne?!

Doplňuji:
Dnes na noční jsem měl chuť na kakao a tak jsem řekl manželce, aby mi na dnešní uvařila kakao a dala do termosky, ale povídala, že to kakao zkysne. Proto ten dotaz!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Z kupovaného (je pasterizované) nezkysne. Jedině od krávy.
Doplňuji:
http://www.odpovedi.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nezkoušel jsem, ale zdá se mi to logické. Mléko nebo kakao se nemůže přirozeně vypářit, tak se srazí.


Avatar uživatele

Nikdy jsem neměl potřebu dávat do termosky teplé mlého nebo kakao - ale čaj s mlékem vydrží teplý stejně, jako čaj samotný - a nikdy mi nezkysnul.
Mimochodem - o jakém časovém intervalu uvažuješ? - časem totiž zkysne i mléko v lednici...
;-)


Avatar uživatele
Pokročilý

Řekla bych, že je to z důvodu, podobném jako při výrobě jogurtů. Také se v něm nejdříve při vysokých teplotách nechávají vyvíjet bakterie mléčného kvašení a když nabydou požadovaného, jogurt se schladí a v nízkých teplotách se nadále skladuje. Když necháme jogurt (ale i jiný mléčný výrobek) v teple, postupně zkysne, neboť se znovu obnoví ten proces.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 377

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.