Avatar uživatele
anonym

Co je na tom pravda, že teplé mléko(kakao) v termosce zkysne?!

Doplňuji:
Dnes na noční jsem měl chuť na kakao a tak jsem řekl manželce, aby mi na dnešní uvařila kakao a dala do termosky, ale povídala, že to kakao zkysne. Proto ten dotaz!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, zzzzz před 3723 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Z kupovaného (je pasterizované) nezkysne. Jedině od krávy.
Doplňuji:
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-se-mi-vzdy-zkazi

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nezkoušel jsem, ale zdá se mi to logické. Mléko nebo kakao se nemůže přirozeně vypářit, tak se srazí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Nikdy jsem neměl potřebu dávat do termosky teplé mlého nebo kakao – ale čaj s mlékem vydrží teplý stejně, jako čaj samotný – a nikdy mi nezkysnul.
Mimochodem – o jakém časovém intervalu uvažuješ? – časem totiž zkysne i mléko v lednici…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luciet

Řekla bych, že je to z důvodu, podobném jako při výrobě jogurtů. Také se v něm nejdříve při vysokých teplotách nechávají vyvíjet bakterie mléčného kvašení a když nabydou požadovaného, jogurt se schladí a v nízkých teplotách se nadále skladuje. Když necháme jogurt (ale i jiný mléčný výrobek) v teple, postupně zkysne, neboť se znovu obnoví ten proces.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek