Edity

Co hrozí ?

Co hrozí když na bazaru prodávám věci a vezmu si peníze ale věc ten člověk neobdrží a zablokuji ho já

Upravil/a: Edity

Zajímavá 0 před 13 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
mates77

Proč by ho měli zablokovat?
To spíš tebe, ne?

Upravil/a: mates77

0 Nominace Nahlásit

elkon

Za podvod půjdeš sedět. To odpovídá tvé vymaštěné makovici, šmejde.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Pokud na bazaru prodáváte věci a vezmete si peníze, ale věc člověk neobdrží a jste poté zablokován, riskujete různé následky.

1. Ztráta důvěry: Pokud se jedná o online trh, můžete ztratit důvěru a váš profil může být označen za podvodného. To vám může ztížit další prodej na této platformě.
  2. Právní následky: Pokud je osoba, které jste prodali položku a neobdržela ji, odhodlána získat své peníze zpět, mohou se na vás obrátit s právními kroky. To může zahrnovat soudní případ, kde byste mohl být nucen vrátit peníze nebo platit odškodnění.
  3. Pokuta nebo trest: V závislosti na právních předpisech vaší země můžete dostat pokutu nebo trest za podvodný prodej.
  4. Bazar může stáhnout váš účet: Pokud bazaru dojde, že jste se dopustil podvodného prodeje, mohou stáhnout váš účet, což by vám znemožnilo další prodej.

Pamatujte, že je důležité jednat poctivě a spravedlivě při online prodeji a nákupu. Podvody mohou vést k vážným následkům nejen pro vás, ale i pro ostatní uživatele platformy.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Tobě hrozí jen blázinec, nebo kriminál!

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
plebs

Edity nevím jak zablokovat podle mého lze jenom hodnotit věc se může ztratit dopravou neb je prodejce podvodník a nic nezašle.
Do škody částky 10 tisíc se moc PCR nechce kolega měl také problém zaplatil předem na účet zboží nedošlo, reklamoval prodejce sdělil spletl jste si účet, účet na který zaplatil byl zrušen a kupující ani PCR nemá do bankovního účtu kdo je nebo byl majitel majitel přístup pokud se jedná o menší zlodějny.

mates77

@plebs Proto se má zásadně platit jen za zboží doručené a není co řešit. Tak by to měl upravit zákon. Zákaz požadování platby předem a basta fidli!

da ny

@mates77
Některé společnosti to „vylepšily“ ak, že dříve se zboží posílalo, až byly peníze na účtu. Aby nedocházelo k podvodům, jsou peníze „zadrženy“. Příjemce má ppotvrdit, že zboží obdržel, že je v pořádku atp.
Pak jsou teprve peníze uvolněny.
Pokud se najde hajzlík a lempl, jako E dity, o peníze přijdeš úplně, zboží jsi poslal..... Čekáš, hodně dlouho, jak to dopadne a vyřešá zřizovatel bazaru/služby.
Nejhorší je, že jich je řada mezinárodních a to je pak v háji… Příkladem je třeba Vinted (dříve Votoč vohoz), kde se prodává vše možné. Začalo to oblečením.

Pepa25

@mates77 Ale no tak! Samé zákazy a příkazy? Já fakt nechci, aby mi někdo zakazoval, že nesmím platit předem, protože kupuju hlavně nové věci a jen od seriózních ovchodníků a pookud koupím něco z druhé ruky, tak třeba přes aukro s různými programy ochrany kupujích.
Takže razantní: jděte se se svými blbými nápady bodnout!

mates77

@mates77 Není jediný důvod platit za zboží a služby předem.

Edity

Já ho zablokuji

mates77

@Edity To bylo opraveno. Původně bylo psáno zablokují ho. S dlouhým í
Čtěte to po sobě 3 x než to odešlete.

Edity

@mates77 s tím kouřením u něj nekecám na internetu jsem našel podle toho co jsem popsal že to vypadá že může mít plicní nemoc chopn nebo rakovinu

Nový příspěvek