Avatar uživatele
zjentek

Co dříve kuchaři věděli, což dneska nevíme?

„Vůbec nejvyhlášenější byly asi komunardy, tak se říkalo místním párkům. Ty byly! Jen jste se do nich zakousli a vystříkla spousta šťávy! V Koruně jsme jich proto každý den prodali skoro metrák,”

„Těsto na slavné vepřenky stejně jako polévky a omáčky vyráběli kuchaři přímo v Koruně.“

https://www.no­vinky.cz/histo­rie/clanek/fe­nomen-automat-koruna-cela-praha-nad-chlebickem-za-osmdesat-haleru-40364364#dop_­ab_variant=0&dop_sou­rce_zone_name=no­vinky.sznhp.box&dop_req­_id=c7Wnj4ciTu2-202107110858&­dop_id=40364364&sou­rce=hp&seq_no=1&ut­m_campaign=&ut­m_medium=z-boxiku&utm_sou­rce=www.seznam­.cz

Zajímavá 0 před 1018 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kelt

Dnes se ze stejných surovin a množství udělá více než dříve. A není to zázrak, ale nahrazují se moukou, vodou a pod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Našlo by se toho hodně, ale pokud se budeme držet jen technogických postupů, tak dřív kuchaři věděli přesně, co je to „přiměřeně“ a do těsta rozloukali CELÁ vejce, aby výsledek byl krásně křupavý.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření