CalmPoint

Cítíte se osobně více jako Čech, nebo jako Evropan?

Vnímáte sebe sama pocitově jako příslušníka jednoho státu, nebo člena velkého evropského společenství?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? paul1, OmylCZ před 33 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
jirka F

Spíše jako Čech.😅😁

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
elkon

Odpověď anonymních lidí nemá žádný smysl, ani váhu. Ale samozřejmě že jsem Čech a nestydím se za to.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

da ny

V tomto případě, sdílím pocit většiny současných Čechů. Jsem Češka, doma jsem v ČR. V zemi, která je součástí evropského kontinentu. Dnes, stejně, jako kdysi (bez ohledu, na volný přístup do Shengenu a vstupu do E). . A s tím pocitem i jednou odejdu..... 🙂
Co je do 2h letadlem, bylo, „jako doma“ 😉

Mohlo by tě zajímat:
CVVM: Podíl Čechů spokojených s členstvím v EU vzrostl na třetinu
https://zemede­lec.cz/cvvm-podil-cechu-spokojenych-s-clenstvim-v-eu-vzrostl-na-tretinu/
https://cvvm.soc­.cas.cz/cz/tis­kove-zpravy/politic­ke/mezinarodni-vztahy/6181-clenstvi-ceske-republiky-v-evropske-unii-ocima-verejnosti-srpen-2025
Češi by z EU nyní nevystupovali, zůstávají však kritičtí k její podobě
https://www.stem­.cz/cesi-by-z-eu-nyni-nevystupovali-zustavaji-vsak-kriticti-k-jeji-podobe/

0 Nominace Nahlásit

Drap

Cítím se jako občan jednoho, byť evropského státu.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Kdyz se me nekdo zepta v Evrope, tak se citim jako Ceska. Kdybych byla na jinem kontinentu, citila bych se spis jako Evropanka.
Treba v Americe se hned ptaji: Where are you from? Tak urcite nereknu Czech Republic ale Europe. To aspon vedi, kde to je.
Ale treba v Jizni Koreji bych klidne rekla, ze jsem Ceska. Tam totiz je hodne studovanych lidi a znaji treba i Milana Kunderu!
A kdyz clovek stoji na Manhattanu a kouka na ty mrakodrapy, je mu uplne jedno, odkud je. Citi se jak mravenec!

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Velké evropské společenství neexistuje. To už je jen nátlak a vydírání. Narodni státy nezmizely a nezmizí. Globalismus končí.
Jsem Češka, a líbí se mi, když Václav Klaus zdůrazňuje rozdíl mezi Evropou, což je termín zeměpisný, a Evropskou unií, což je politické uměle vyrobené uskupení. Významná část Ruské federace je také Evropa, což se mnoha zpovykaným liberálům nemusí líbit.

Upravil/a: Ametyst

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

🙂 To mi bylo asi dvanáct, když jsem řešil, jestli jsem Čech, Moravan nebo Valach a přiřazoval jsem tomu procenta.

0 Nominace Nahlásit

paul1

Je to tak 50 / 50. V průběhu času se to ale mění, záleží od momentální situace. Stačí např. – když promluví premiér, tak jsem raději více Evropan. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Záleží na konkrétním úhlu pohledu. Obecně Čech. Ale jsem i hrdej na Evropu, na to co dokázala a kam se (většinově, nějaké lokální extrémy byly) posunula.
Tedy spíš byl jsem, nějak se nám to kazí. Ale to Češství také nějak upadá. Byl jsem hrdej na to, že po sobě v parlamentu nehážou botama a že se neperou jako v některých jiných státech. Teď si říkám, že by to možná nebyl blbej nápad, že by se fyzickou aktivitou možná trochu odboural ten mentální bordel.

0 Nominace Nahlásit

wm6xCZ

Cítím se jako Čech, obzvláště v západní Evropě ve Francii nebo v Belgii si nepřipadám jako „našinec“.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Osobně se cítím více jako člověk (žádný hamižný sráč mně žádnou jeho nálepku či přívlastek dávat nebude a slovo „žádný“ míním jako že v pravém jeho smyslu ☝).

Vnímám sebe sama „pocitově“ jako člověka.

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Ještě jsi mohl zeptat , zda se více cítím jako obyvatel Země, jedné planety Sluneční soustavy, která je součástí Mléčné dráhy, nebo zvláštní druh savce. V každé situaci se budeš chovat jinak.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
mates77

Cítím se jako JÁ.

plebs

Já jsem Evropan poněvadž hlavní město je Brusel

mates77

@plebs Naše hlavní město je Praha. Brusel je pouze hlavním městem Belgie.

zjentek

Dany, ke tvým linkům: Přestože je nerozkliknu, vím, že se pod nimi skrývá jen a pouze propagandistická masírka. Jste indoktrinovaní! ☝☝☝

da ny

@zjentek
Jako vždy, tvá dedukce, je s nulovým efektem!!!! A VELMI se mýlíš
Klidně si žij, ve své „blahé nevědomosti“,(bez přehledu), páč TY, už to asi nedoženeš… 😄
Zjentek, ty nejsi „člověk“! Ty jsi „zvíře“, v mnoha podobách, včetně hmyzu 😛
A At se ti to líbí nebo NE, pojud máš českou národnost, jsi Čech. Maximálně bys mohl být skopčák, nebo pšonek).:-D A tím pádem Evropan, ale cítit se můžeš být, dnes i jako letadlo 😮

paul1

@da ny
Ono se šimpanzem máme společných až 99% DNA. A staí nemnoho alkoolu a je to 100% 🙂

zjentek

Dany, jó jó jó, jasně.

I ty se vrať zpět do původně blahého stavu vlastní mysli a ducha, stavu blaženosti, který nevědomě MYLNĚ nazýváš blahou nevědomostí, a na světě rázem zavládne pohoda, rovnost, láska a mír. Nirvána se dostaví sama, stačí začít. Ulevit tomu věčnému přemýšlení, kterak „vylepšit“… ☝

Doporučuju. Jen už PROSÍM začni. PROSÍÍÍM. Udělej to pro ostatní. Udělej to pro mě, když už pro nikoho jiného. 🙏

da ny

@zjentek
… a někdy jsi otravný jako šváb (opět dotazy) a jedovatý, jako had 😄

da ny

@zjentek
Vidím, že jsem trefila hřebík na hlavu!!!
Vsadila byxh se (ač to nedělám), že vůbec nevíš, o čem píšeš a nerozumíš, ani tomu… Ty nejsi jen „Opičák“ (nebo něčí méďa a kocourek), ty jsi především líný šváb (myslet a hledat informace, kterých se ti nedostává). Ty jsi s největší pravděpodobností, také pěkné hovado, vůl (korunovaný), i když jsi psal, že jsi dřel, jako kůň (což dělá také jen hovado), na web ses přisál, jako klíště (blbými otázkami). Saješ některým krev, jako pijavice, obtížný, jako hmyz… A v podstatě bys mohl být příbuzný blbouna nejapného. 😄
A těch ekvivalentů, ze zvířecí říše, by se na tvou osobu, jistě ještě našel dostatek! 😛

zjentek

Elkon, tak ty jsi především idiot. Český, podle všeho. A teprve až potom Čech.

elkon

@zjentek – kreténe, s tebou nemá smysl ztrácet čas, ty za to nestojíš, odpad mne nezajímá.

zjentek

@elkon, no, to vidím ty kokot.

Nový příspěvek