Avatar uživatele
Zlatý

Čím vším lze v potravinářství sladit?

Cukrem, medem ...

Prosím, použijete-li běžně neužívané názvy, napište mi i co to je vlastně za druh sladidla.
Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Přírodní sladidla
Sirup z Agáve, Rýžový sirup, Javorový sirup, Pšeničný sirup, Jablečný sirup, Jakonový sirup
Stevie sladká, Sušená třtinová štáva (rapadura), Melasa, Sladový cukr, Ovocný cukr neboli fruktóza, Hroznový cukr neboli glukóza, Palmový cukr

Umělá sladidla:
Aspartam E 953, Sacharin,Polyoly (sorbitol, xylitol), Sukraloza

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Zlatý

Ještě doplním kolegyně - kukuřičný sirup, ten sladí jako ďas a používá se hlavně na výrobu marcipánu. :-)


Avatar uživatele
Pokročilý

Sladidla na bázi cukerinu (hnus), zdravější sladidla na bázi sukralózy, ještě zdravější sladidla na bázi rostliny stevie a tak dáááále


Avatar uživatele
Zlatý

Kromě medu různých druhů cukrů, lze sladit melasou, různými rostlinými sirupy, šlo by pouřít i sladkou trávu ale nejvíce se v při průmyslové výrobě vyuřívají různé druhy umělých / syntetických / sladidel.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 880
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 468
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 372

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.