Avatar uživatele
Deli

Čím vším lze v potravinářství sladit?

Cukrem, medem ...

Prosím, použijete-li běžně neužívané názvy, napište mi i co to je vlastně za druh sladidla.
Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, Damiana před 3377 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

Přírodní sladidla
Sirup z Agáve, Rýžový sirup, Javorový sirup, Pšeničný sirup, Jablečný sirup, Jakonový sirup
Stevie sladká, Sušená třtinová štáva (rapadura), Melasa, Sladový cukr, Ovocný cukr neboli fruktóza, Hroznový cukr neboli glukóza, Palmový cukr

Umělá sladidla:
Aspartam E 953, Sacharin,Polyoly (sorbitol, xylitol), Sukraloza

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

http://www.sladidla.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Ještě doplním kolegyně - kukuřičný sirup, ten sladí jako ďas a používá se hlavně na výrobu marcipánu. :-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lakeysha

Sladidla na bázi cukerinu (hnus), zdravější sladidla na bázi sukralózy, ještě zdravější sladidla na bázi rostliny stevie a tak dáááále

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Kromě medu různých druhů cukrů, lze sladit melasou, různými rostlinými sirupy, šlo by pouřít i sladkou trávu ale nejvíce se v při průmyslové výrobě vyuřívají různé druhy umělých / syntetických / sladidel.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek