Avatar uživatele
AsDeeN

Čím nejlépe potáhnout dort?

Potahovala jsem ho prvně marcipánem, ale četla jsem, že jsou i jiné podobné hmoty, se kterými se pracuje lépe. Poradíte mi něco? A jak docílit toho, aby se mi hmota při potahování netrhala?

Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? fablen, Damiana před 4310 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
terry

Třeba tento?

http://www.muj­plan.cz/postu­py/vareni-a-peceni/moucni­ky/dorty/potah-na-dort-z-marschmallow/
Doplňuji:
Další 2 možnosti včetně rad a zkušeností.

http://dorty.ar­tmama.cz/co-je-lepsi-na-potah-dortu-patchwork

Upravil/a: terry

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lorrien

http://recepty­.vareni.cz/fon­dan/
fondán je na potahování nejlepší – netrhá se, pěkně se dá uhladit a skvěle chutná ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lenisek01234

Suroviny:
200 g marshmallows
400 g prosátého cukr moučka
2 lžíce citronové šťávy
Postup
Marshmallows si dáme do větší mísy,pokapeme citronovou šťávou a vložíme do mikrovlné trouby. Necháme z bonbonů udělat takovou „kaši“ jako karamel. Během ohřívání v mikrovlné troubě si ale dáváme pozor na to, aby nám amrshmallows nepřetelkly- nabobtnají. Občas zamícháme.
Po vytvoření námi požadované hmoty, vyjmeme nádobu z mikrovlnky a přidáme polovinu cukru. Nedivte se, bude to velmi lepavý a tekutý. Hmotu si předěláme na vál a vyválíme se zbytkem cukru, pokud bude hmota moc tuhá, přidáme trochu vody. A kdyby naopak byla moc řídká a lepivá, dáme cukr další navíc. Nic se tím nezkazí.
Můžeme použít i potravinářské barvy :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Potáhnout otevřenými ústy, mňamka. Omlouvám se, ale nešlo to jinak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek