Avatar uživatele
Registrovaný

Čím nejlépe potáhnout dort?

Potahovala jsem ho prvně marcipánem, ale četla jsem, že jsou i jiné podobné hmoty, se kterými se pracuje lépe. Poradíte mi něco? A jak docílit toho, aby se mi hmota při potahování netrhala?

Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Třeba tento?

http://www.mujplan.cz/…
Doplňuji:
Další 2 možnosti včetně rad a zkušeností.

http://dorty.artmama.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

http://recepty.vareni.cz/…
fondán je na potahování nejlepší - netrhá se, pěkně se dá uhladit a skvěle chutná ;)


Avatar uživatele
Pokročilý

Suroviny:
200 g marshmallows
400 g prosátého cukr moučka
2 lžíce citronové šťávy
Postup
Marshmallows si dáme do větší mísy,pokapeme citronovou šťávou a vložíme do mikrovlné trouby. Necháme z bonbonů udělat takovou "kaši" jako karamel. Během ohřívání v mikrovlné troubě si ale dáváme pozor na to, aby nám amrshmallows nepřetelkly- nabobtnají. Občas zamícháme.
Po vytvoření námi požadované hmoty, vyjmeme nádobu z mikrovlnky a přidáme polovinu cukru. Nedivte se, bude to velmi lepavý a tekutý. Hmotu si předěláme na vál a vyválíme se zbytkem cukru, pokud bude hmota moc tuhá, přidáme trochu vody. A kdyby naopak byla moc řídká a lepivá, dáme cukr další navíc. Nic se tím nezkazí.
Můžeme použít i potravinářské barvy :)


Avatar uživatele
Bronzový

Potáhnout otevřenými ústy, mňamka. Omlouvám se, ale nešlo to jinak.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1282
Zlatý annas 1167
Zlatý hanulka11 985
Zlatý Kepler 762
Zlatý marci1 726
Zlatý iceT 561
Zlatý briketka10 491
Zlatý gecco 490
Zlatý quentos 460
Zlatý mosoj 409

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.