Avatar uživatele
zzzzz

Čím nakořenit zvěřinu na guláš?

Mám daňčí maso na guláš, chci ho dělat na zahradě-kotlíkový.
Co všechno dáváte do zvěřinového guláše?
Vaříte kotlíkový guláš? Já to budu zkoušet poprvé, mám nový kotlík.

Všem předem děkuji za rady a recepty:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga, marci1, anonym před 3599 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Omyté maso bych nakrájel (kostky cca 2 cm), nasolil (o něco méně, než definitivně) a z koření přidal jen jalovec (drcené kuličky), nové koření a bobkový list – a nechal naložené, podle ´stáří´ a odleželosti masa.
Pak bych v kotlíku (nebo pro jednoduchost na sporáku) osmahnul cibulku cca kolik masa, tolik cibule (dusím ji několik hodin až do ´karamelovata´, což se na ohni dělá špatně), na závěr přidal lehce osmahnout ´trochu´ česneku, vzápětí ´zaprášil´ sladkou paprikou a zalil vodou (lépe vývarem).
Pak bych přidal maso (tak, jak je – včetně šťávy, kterou pustí) a cca na kilo masa jednu jemně nakrájenou feferonku (včetně zrníček).
A pak už jen pomalu pod pokličkou vařil…
;-D
Kruciš – tečou mi sliny, jdu si něco ukuchtit.
😉

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Zvěřinu vařím často, základem mé kořenící směsi je bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián a rozmarýn.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ahoj ZZZZZ,zkus Adžiku,mám s ní bohaté zkušenosti,do mas je jedinečná!
Jugar
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Ad%C5%BE­ika

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Zvěřinu upravuji na mnoho způsobů, ale jsem líný, tedy postup:
Maso na guláš pokrájet, pokapat olejem, přidat kořenící směs na divočinu (osolit v případě že není slaná), přidat kořenovou zeleninu a nechat do rána v chladničce. Poté už připravit klasický guláš dle zvyku (cibule, česnek ap.), nespěchat a táhnout dlouho při nízké teplotě.
Pokud vezmeš teď maso a za hodinku budeš chtít mít hotovo, rozhodně to nebude ono!

Příloha opět dle zvyku.
Zkušenost

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Do guláše můžeš dát bobkáč,jalovec,nové koření,celý pepř,2 dcl červeného vína a po dodušení 1–2 lžíce brusinek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

zásadne nepltí >čím viac tým lepšie<, práve naopak.

cibuľa,
cesnak
čierne korenie (podľa chuti),
drtená rasca,
vegeta,
soľ,
majorán,
štipka oregana,
štipka muškátového orecha,
bobkový list,
kari korenie,
štipľavá paprika,
mletá červená paprika,
prípadne vývar z kostí (alebo bujón)

před 3599 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzzz

🙂

před 3599 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Koupila jsem si přírodní zvěřinové koření. Mělo by v něm být všechno pro ochucení. Ale zase tak často zvěřinu nevařím. 🙂

před 3599 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzzz

🙂

před 3599 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek