Avatar uživatele
Pokročilý

Čím mastíte uvařené špagety?Máslem nebo olejem?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nikdy je nemastím, protože je hned použiji. Říká se přece, že omáčka může čekat na těstoviny, ale nikdy ne na naopak. Uvařím je al dente, scedím, ale nenechám úplně okapat, i s trochou vody je vhodím do pánve s "omáčkou", kde je pak dále upravuji prohřátím. Když dělám je dělám na způsob aglio e olio nebo carbonarra, právě ta trocha tekutiny se škrobem udělá krásně vazkou, jakoby krémovou omáčku. :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Italskou omáčkou. Kupuji kvalitní špagety, které se po uvaření "neslepí".
Takže ani olej, ani máslo... (natož prolévat je studenou vodou)
Doplňuji:
S Damianou naprostý souhlas.


Avatar uživatele
Zlatý

já dám do vody trochu oleje ,když se vaří a pak už nemastím


Avatar uživatele
Zlatý

Podle toho, s čím je konzumujeme.
Pokud je nějaká omáčka, tak nemastíme, neb je mastná omáčka, pokud třeba se sýrem nivou atd, pak trochou ol. oleje.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.