Avatar uživatele
Zlatý

Chtěli byste občas hibernovat?

Dejme tomu zpomalit své životní pochody na minimum, dejme tomu na 20 nebo 50 let a pak se nechat probudit? Pár let pobýt v nové současnosti, poznat, co se ve světě změnilo a pak hurá zpátky do sarkofágu. Třeba by už pak uměli vyléčit vaše nemoci. Nebo byste měli strach, že vás už nikdo neprobudí? Případně, že byste se probudili do pustiny a zdevastovaného světa?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Mě by stačila hibernace každý rok od poloviny října do poloviny dubna. :-D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Nikoliv. Bál bych se budoucnosti. Za 20 nebo 50 let by se určitě zhoršily klimatické podmínky Země, a to je jeden z hlavních důvodů, proč bych byl proti.

Pokud jde o kriogeniku, tak už byl zmražen celý člověk. Byla to asiatka trpící rakovinou. V současné době je ale problematické rozmražení, protože tím dojde k poškození buněk. Snad se to v budoucnu spraví.


Avatar uživatele
Zlatý

Ne. Dobře už bylo.


Avatar uživatele
Zlatý

Mně by stačil každoroční zimní, ale ještě spíše letní spánek. Prospat ta letní vedra a probudit se až na podzim. I zimu mám radši než léto v posledních letech.


Avatar uživatele
Zlatý

Ne-e... když se již DNES děje toto.. https://ekolist.cz/… ..tak jak se bude chovat člověk za takovejch deset, dvacet let?


Avatar uživatele
Bronzový

Shoda s Edisonem.:-)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Rokio: v případě kryogeniky nastává problém už ve fázi zmrazení. Lidské tělo tvoří ze 70% voda, krystalky ledu potrhají buněčné stěny a to je nenávratný konec. Není cesta zpátky, tudy vlak nejede.

Avatar uživatele
Stříbrný

Edison

S tou krystalizací vody to nejni tak úplně pravda. Jsou organismy, které uměj nahradit vodu v buňkách tuším glugozou, která nekrystalizuje a nerozpíná se. Umí to nějaký druh žab. Voda taky krystalizuje pouze při "pomalém" zmrazování. Kouzlo tedy je zmrazit prudce. V zásadě to platí i u masa, ovoce, zeleniny i dalších věcí v mrazáku: Správně se má mrazák zapnout naněkolik hodin zapnout naplno a až pak do něj věci vložit. Pak teprve stáhnout na 18 st. Hluboké zmrazování tak v zásadě funguje. Obráceně se tak vlastně dělá "křehčení" kuřecího masa: Nadopuje se vodou, napícháním, nebo naložením, a pak pomalým zmražením. Vzniknou ty poměrně velké krystalky vody, které učiní maso křehčím.

Avatar uživatele
Stříbrný

Rokio

Kepler: Aha. To jsem nevěděl.

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

Ono je to vlastně dobře. Kdyby tomu tak nebylo, umíš si představit těch klíšťáků a blech i PO TUHÝ ZIMNĚ? Všecko by přežilo! ;)

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 5600
Zlatý led 3004
Zlatý hanulka11 2783
Zlatý annas 2544
Zlatý briketka10 2455
Zlatý Kepler 1905
Zlatý marci1 1853
Zlatý quentos 1708
Zlatý mosoj 1588
Zlatý iceT 1584

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.