22. června 2010
Dopravní expert a čerstvý poslanec Věcí veřejných Stanislav Huml
navrhuje, aby zákon dal chodcům povinnost řidiče předem upozornit, že
chtějí přecházet. To by odstranilo nedorozumění kolem přednosti chodců
na přechodech.
Doplňuji:
Za snížené viditelnosti by chodec mával svítilnou. Při nedání jasného
znamení na přechodu mávnutím rukou hrozí chodci pokuta až do výše
2000 Kč.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda před 5741 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Za sebe můžu říct, že mě to vůbec nijak nezvedlo ze židle. Já osobně, stejně jako předpokládám většina lidí, i přesto že vstupuji na přechod, tak se dívám jak to vypadá s dopravou. Určitě nevběhnu do vozovky bezhlavě uklidněn tím, že jsem na přechodu a tudíž jsem v bezpečí. Mělo by to tak sice být, ale bohužel to tak není, takže já osobně už teď navazuji s řidičem minimálně oční kontakt a sleduji jestli mě hodlá pustit nebo ne. Pak teprv vyrazím.
| 0 Nominace Nahlásit |
Jsem pro. Naprosto mě vytáčí,když dvě maminky s kočárkem stojí na chodníku u přechodu,řidiči jim staví,chtějí je pustit a ony vlastně nikam ani jít nechtějí,jen se tam zrovna zakecaly. A nemusí to být jen ty maminky.....už jsem se s tím setkala mockrát. Takže já jse pro,aby chodec,který chce skuečně přejít na řidiče mávl.
| 0 Nominace Nahlásit |
Už se to snad obě strany víceméně naučily.
Ze začátku lezli chodci na přechody jak telata,protistrana to ještě neměla
zažité.
I tak se musí „dávat majzla“.Vodič bude zasněný,telefonuje…
Stále platí,že když je blbá hlava,trpí celé tělo.
Pokud to p.Huml myslí vážně…Bože,to by byl ale vůl.
Není to vtip?
| 0 Nominace Nahlásit |
Jestli se dožiji důchodu tak rozhodně na přechodu mávat holí nemíním ,ale mám v plánu že budu hrozit holí na mladé lidi.Už se těším.:-D
| 0 Nominace Nahlásit |
To si dost dobře v praxi neumím představit. Jasné znamení si různí
lidé vykládají různě.
Stejně to je všechno o lidech a zdravém selském rozumu.
| 0 Nominace Nahlásit |

prosím uvedení zdroje citace. Děkuji
Každopádně je třeba kouknou na řidiče a na chodce, oba se na sebe usmějí, popřípadě zamávají, a nemůže dojít k nehodě.
| 0 Nominace Nahlásit |
Podle mě blbost – bylo by to jako se zákonem že „za snížené viditelnosti se má svítit“ – každému může připadat snížená viditelnost jinak . Stejně tak „jasné znamení“
| 0 Nominace Nahlásit |
| 0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek