Avatar uživatele
Bronzový

Čerstvé kozí mléko...

Dnes jsem dostala nabídku si z místního statku odkupovat čerstvé kozí mléko. Jak takové mléko doma zpracovat, opravdu stačí zahřát na 60 st.?
A jak moc se liší kupované z obchodu od toho čerstvého? Případně- na co si dát pozor?

děkuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejprve si vzít jen na zkoušku. U kozího mléka býávají někdy dost velké rozdíly, vliv na to má i koza jako jednotlivec a v chuti se i promítá v jakém prostředí /čistotě/ žije a čím je krmena.
Většinou se tvrdí, že kozí mléko je zdravější než kravské, mívá i větší podíl tuku a údajně obsahuji i některé jiné , zdraví prospěšné látky .
Osobně mám nejraději mléko čerstvé, jen vychlazené , nijak tepelně neupravované. Pravdou je, že sice může obsahovat jistá zdravotní rizika, ale osobně si je nepřipouštím. Zahřátím na teplotu 60 - 65 stupňů by se měla všechna tato rizika eliminovat.
Používat ho můžeš jako každé jiné mléko. Kromě toho můžeš si udělat tvarogh, popřípadě celou řadu sýrů.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Kupované se od čerstvého se liší jak nebe a dudy, já osobně kupované mlíko odmítám mlíkem nazývat (platí pro kravské, o kozím nevím, ale asi to bude podobné). Jinak pozor na chuť, kozí mlíko každému jen tak nejede...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 379

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.