Pepa25

Budete v těchto volbách kroužkovat?

Letos je mimořádné množství koalic a skrytých koalic a také je řada kandidátek, u kterých se lidé netají tím, že v rámci koalice jim jiné subjekty vadí nebo směřování strany nebo hnutí se jim líbí, ale chtějí nějaké konkrétní kandidáty „vykroužkovat“, aby nebyli zvoleni a naopak preferovat jiné, slušnější. Že to funguje, je docela známo (viz minule Piráti x STAN) Přijde mi, že se bude více kroužkovat než obvykle (ale samozřejmě nemusím mít reprezentativní přehled). Proto anketa zde:

Zajímavá 0 před 340 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Nevím / Nechci odpovídat / Nepůjdu volit

Je to moje věc. Nepotřebuji se zde chlubit s každým prdem, jako někteří. I když je to anonymní.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Ametyst

Ano

Kroužkování je skvělá věc. Vůbec ne kvůli zmiňovaným koalicím, ale kvůli upřednostnění jedince před politickou stranou, která pořadí sestavila. Chce tam třeba mít zase ty osvědčené straníky, a v tom jim voliči mohou krásně, 1× za 4 roky, zabránit.

Upravil/a: Ametyst

0 Nominace Nahlásit

Drap

OTÁZKU BY ANI ROKIO NEVYTVOŘIL. k ČEMU TI JE TAKOVÁ INFORMACE DOBRÁ?

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

GM

Ne

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Ano

Jako v každých volbách.

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Ještě jsem se nerozhodl. Mám nějaké vytipované strany, ale definitivně se rozhodnu až těsně před. A vzhledem k tomu, že ani nevím jakou stranu budu volit, nevím ani jestli budu kroužkovat. Obvykle nekroužkuju, ale asi zas těsně před rozhodnu – pokud na vybrané kandidátce objevím někoho, kdo by se mi tam nelíbíl, či hloubji někoho, komu bych ten hlas opravdu rád dal osobně…

Nechápu, proč se někdo nad otázkou pohoršuje. Ani se tu nikdo neptá, koho chcete volit, abyste se mohli ohánět tajnými volbami. Zkrátka jemný „průzkum trhu“. Pokud by vám ta otázka připadala natolik hloupá, že máte blbý pocit ze ztráty té trochy času, pak vůbec nechápu proč odpovídáte.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Až udělám ententýky, mezi 4 volebními lístky,
možní budu i kroužkovat , z důvodu preference KANDIDÁTA, ne strany 😉 Mám jasno, co nechci.....
Volby, zas tolik nebaštím, abych se jimi živila
3× denně a utrácela čas u TV debat.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

brillant

0 Nominace Nahlásit

mates77

Ne

Ne, já budu kosočtverečkovat.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Pepa25

da ny: zvažujete dokonce 4 možnosti? Tak to šťastnou ruku. Je pravda, že před těmito volbami KONEĆNĚ neslyším jinak obvyklé nářky, že „není koho volit“ (které jsem ještě jakž takž chápal v druhých kolech prezidentských nebo senátních voleb, ale někteří to opakovali pokaždé)

da ny

@Pepa25
Pepo, ona skutečnost, je taková, že ani není 😉
Z těch silných stran, mi popravdě nikdo, moc nesedí,
(z těch na 1. místech, ani jeden). 😄
Z těch, u nás 19 „zoufalců“, jsem s nadlidským úsilím, něco vytřídila… 😉

Pepa25

Mates: "Jiný druh označení či úpravy hlasovacího lístku není relevantní. Pořadové číslo před jménem kandidáta je třeba zakroužkovat,“ dodává Malá (MVČR). https://ct24.ces­katelevize.cz/cla­nek/domaci/preh­ledne-slozeni-poslanecke-snemovny-mohou-volici-ovlivnit-i-krouzkovanim-362700

Pepa25

Drap: k čemu je asi anketa?

Nový příspěvek