Avatar uživatele
slipknotak

2012 – konec světa, vlivem slunečních erupcí. Co si o tom myslíte?

Doplňuji:
Přesně :D podle mě mayové prostě už neměli místo na tom svém kalendáři. Nemohli ho dělat do nekonečna a tak si vymysleli že bude nějaká katastrofa. Sice předpověděli všechna zatmění nevím čeho ale ten kalendář je přece hloupost, prostě ho nemohli dělat do nekonečna.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? suaeda před 4692 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Děda Louda

Vzhledem k tomu, že sluneční aktivita přechází do stádia útlumu, o čemž svědčí i následný přechod do malé doby ledové na Zemi (tedy rozhodně ne nějaké globální oteplování vlivem činnosti člověka), jde opět o jakýsi výplod fantasmagorie.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Ella

Mayský kalendář už neplatí???
Podle mě jsou to všechno keci, vydrželo to tady více než 5 milionů let, tak proč by teď měl být konec světa???
Nevěřím…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
suaeda

Rovněž nevěřím na předem předpověděné konce světa. Jednak si myslím, že za hodně přírodních katastrof (povodně) si může lidstvo samo (např. zhoršováním či velkých změnách životního prostředí). Ale hlavní důvodem jsou klimatické periody planety (viz byla zde řečená malá doba ledová) kdy je někdy tepleji a někdy o něco chladněji. Ve 13 a 14 století za vlády Karla IV bylo u nás teplo a v Čechách se např. rozšiřovaly se vinohrady. Naopak v 16 a 17 století bylo zase podstatně chladněji. A bohužel někteří jedinci si tyto výkyvy klimatu naší planety vykládají různě – (katastroficky případně i s koncem světa).
Kalendář starých Májů bude podle mně jen smyšlenka. Prostě si učenci tenkrát naplánovali kalendář jen na určitou potřebnou dobu a víc se s tím netrápili.
Jen tak mimochodem astrolog Nostradamus také předpověděl konec světa.
Ještě doplním. Nejsem věřící, ale i v samotné bibli v části Janovo zjevení jsou popsány také docela katastrofické scénáře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Aga

Myslím, že otázkou je proč je to pro někoho tolik důležité to vědět.Jestli se změní, tak ať si tomu věří, třeba bude po zemi chodit o několik dobrých lidí více. Zkušenost je spíš taková, že se o to zajímají lidé, kteří myslí jenom na sebe a nakonec třeba spáchají hromadnou sebevraždu nebo takoví, kteří hledají senzace z nudy, ale na jejich životě to stejně nic nezmění. Já věřím Kristu a když ani on nevěděl kdy přijde konec tohoto světa, tak proč by to měl vědět někdo jiný. Taky myslím, že to asi není tak důležité, ale spíš je důležité jak žijeme. Nikdo z nás neví jak dlouho tu bude. Všichni víme, že jednou umřeme a přesto děláme jako že ne, tak nevím co by se změnilo vědět, že přijde smrt pro všechny v jednu chvíli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mathes

  1. Konec jednoho z cyklů Mayského kalendáře není v roce 2012, jak tvrdí postarší, pravděpodobně chybný, výpočet, ale nejspíše v roce 2116. Tím ale kalednář nekončí, jen začíná další cyklus. Samozřejmě kalednář může být do nekonečna, proč by ne? Nejdelěí cyklus má 1 872 000 dní, to se může opakovat pořád. Navíc Mayové velku nic nepředpovídali.
  2. V současné době je sluneční aktivita velmi nízká a zdá se, že může přijít dlouhodobější období nízké aktivity. Příliš velké erupce nejsou pravděpodobné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
LadyG

Toto období je plné nových změn, naše Země a všechny bytosti na planetě se připravují na ukončení těchto změn. Končí období ryb-což je nejhorší období, lidé jsou zlí, agresivní, negativní stránka všech věcí má sílu jako nikdy ne. Poté přichází období vodnáře-nejlepší období, kdy na nás působí fotony lásky(proudící z centrálního „slunce“ naší galaxie). Tyto fotony nás velmi ovlivňují a dělají nás lepšími lidmi. Naše vědomí se mění, rozrůstá se. Někteří z vás si toho už možná všimli, že se chováte jinak než dříve, nebo ostatní se k vám chovají hůř nebo líp. Zároveň probíhá třídění lidstva, na ty kteří jdou správnou cestou, duchovně rostou, jdou cestou světla, a ty, kteří stále bloudí „temnými uličkami života“, většina těchto lidí jsou zde pro tyto duchovní zkušenosti, nemají nějaký výjimečný úkol. Pouze aby uspokojili všechny své potřeby. A právě tito lidé, kteří tuhle lásku neznají a ne všichni ji později snesou. Jsou nyní agresivnější, chamtivější… Jejich špatné vlastnosti se prohlubují. Proto je potřeba snažit se učit duchovním zákonům. Ale toto samozřejmě nikomu nenutím. Ten druhý typ lidí si pravděpodobně bude dělat z tohoto názoru legraci. Důležité je, aby se lidé rozhodli ze svobodné vůle. Není možné být na chodě č.1 a pak skočit na schod č.10, já vám rozumím, když to také díky tomuto nebudete chápat, proč byste to dělali. A to všechno potřebuje čas, velmi mnoho času. Nyní vůbec nemyslím věk jako takový, ale bude to u některých trvat pravděpodobně i víc než 10 000 životů… Chtěla jsem vám nějak sdělit tyto základní informace, i když jsem je napsala možná komplikovaně a nelogicky za sebou. :)

před 4486 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek