Avatar uživatele
anonym

Je pro ledviny nebezpečné 10° a méněstupňové pivo, zvláště ve větším množství?

Viz odpověď da ny na otázku: Je pití alkoholu něčím zdravý?
da ny

Víno na cévy (2 – 6 dl), hlavně červené s naloženou komonicí l. Štamprlička tvrdého ráno (i na tlak), u piva je to 12° Plzeň nebo Radegast
(ideálně sklenka před jídlem, ne po něm…).
Od 60 let se má „pít“ pravidelně radí známý kardiolog (pořad K. Šípa):D
10°a méně stupňové pivo je pro ledviny nebezpečné (zvláště ve větším množství..

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/je-piti-alkoholu-necim-zdravy

Já myslel, že to dobře propláchne ledviny, což je pro ně blahodárné?
Vypítí více kousku 12° je OK?

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2191 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

„Že pivo prospívá ledvinám? To je jen mýtus, říká primářka dialýzy“

Zdroj: https://prerov­sky.denik.cz/zpra­vy_region/ze-pivo-prospiva-ledvinam-to-je-jen-mytus-rika-pri.html

Vím, že kdysi se říkalo, že plzeňské pivo kvůli používané vodě prospívá ledvinám. Podobné složení vody má litovelské pivo. Ale jako to bývá, nízory se mění.

Takže platí všeho s mírou.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ledviny může přetížit i vypití velkého množství vody. Příliš velké množství alkoholu zase škodí hlavně játrům. Dvě dvanáctky za den neuškodí ničemu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Dlouhodobá spotřeba alkoholu může zatěžovat i ledviny. Jednorázové intenzivní propláchnutí jim může jen prospět. Nemáme v těle však jen ledviny. Konzumaci alkoholu, tedy i piva by měl mít člověk vždy pod kontrolou a dodržet únosnou míru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Alkoholik si své pití vždy nějak zdůvodní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Myslete a konejte, jak chcete :D.
Jste strůjcem svého štěstí a do velké míry i zdraví.

Za onoho času se v nemocnicích podávala Plzeň pacientům po operaci žaludku apod.. (Stejně tak diabetikům lahev minerýlní vody./
To pivo nedostávali na ledviny, ale na žaludek…

Po 2 pivech se „pivní násoska“ stane jen průtokovým ohřívačem, zatěžujícím své ledviny.
Jak jsem uvedla v příspěvju, nadměrné množství každé tekutiny (i piva a podle p. Ferdy nízkostupňového) zejména v krátkém čase vypité,, je pro ledviny člověka nebezpečné. Již od 3 – 4l, tedy pokud nepracuje ve vysokých teplotách (slévač, tavič, sklář atp.) .
Tělo se lépe vyrovnáúhospodaří s menším příjmem tekutin, než nadměrným.
😉
Pro dlouhou chvíli:
http://www.ipracha­tice.eu/index­.php/prachati­ce/103-sumava-leci-a-uzdravuje/12085-co-rika-prof-mudr-jan-pirk

https://www.ex­pres.cz/profe­sor-pirk-o-povolebni-situaci-dry-/zpravy.aspx?c=A171207­_115612_dx-zpravy_neos
http://domaci­.eurozpravy.cz/zdra­votnictvi/193874-radikalni-diety-jsou-nesmysl-clovek-je-vsezravec-a-ma-jist-vsechno-rika-slavny-kardiochirurg-pirk/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek