Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.březen 23:35

Neatestovaný lékař

Zdraví – Ostatní zdraví

Je možné,že v nemocnici bude o mém zdravotním stavu a léčbě rozhodovat neatestovaný lékař?Jak ho poznám? Mám se rovnou zeptat?Může provádět samostatně chirurgické zákroky nebo také vést porod?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.březen 18:15

Neatestovaný lékař

Zdraví – Ostatní zdraví

Je možné,že v nemocnici bude o mém zdravotním stavu a léčbě rozhodovat neatestovaný lékař?Jak ho poznám? Mám se rovnou zeptat?Může provádět samostatně chirurgické zákroky nebo také vést porod?
Doplňuji:
Děkuji všem za odpovědi.Bohužel jsem toho názoru,že neatestovaný lékař pár let po promoci je sice nadupaný teoretickými znalostmi o moderních způsobech léčby,ale jako diagnostik může selhat.Prostě ty různé projevy lidského těla ,ať fyziologické či chorobné nemá „nakoukané“ a i když je pod vedením někoho zkušeného,může se stát,že se v případě pochybností nikoho nezeptá z obavy,aby se neztrapnil.Takový případ se nedávno stal a byl publikován v tisku,dítě je poškozené atd.už to přesně nevím.
Mé dceři se konrétně stalo,že ji s hrozícím potratem po týdnu hospitalizace proti její vůli propustili s tím,že " dítě je již tak velké,že se nemůže nic stát".Byl to 14.tý týden,měla tlak v podbřišku,krvá­cení a za další 2 týdny byl konec.Do propouštěcí zprávy napsali,že je bez potíží,což nebyla pravda.Stalo se v Podolí,už je to 4 roky.
Takže já bych tu praktickou zkušenost rozhodně nepodceňovala.
A už vůbec se mi v této souvislosti nelíbí současné úvahy ministra Hegera,že by zkušený lékař mohl být na oddělení jenom jeden a to ještě třeba pouze na telefonu.Asi to neříkám přesně ,ale něco v tomto smyslu tiskem proběhlo.