Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.únor 22:44

Světlé griliášové trubičky, plněné bílou šlehačkou, na koncích lehce máčené v čokoládě a posypané trošku oříškovou drtí?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Trubičky griliášové světlé, se šlehačkou a na koncích s čokoládovým rantlem. Trošku pocukrované drcenými oříšky. Byly k mání za komančů a byly moc dobré – nevíte někdo o předpisu na to těsto? Slyšela jsem, že pekaři do něj smetli všechny drobečky, co zbyly – pozor i ty chlebové. Nezaměňovat za tzv. hobliny – to byly trubičky z lístkového těsta se žloutkovým krémem – tam předpis není problém. Třebí trubičky byly čokoládové se šlehačkou a ty taky nejsou problém. Jiné trubičky v cukrárnách za komančů prostě nebyly. Jde mi jen o ty griliášové. Děkuji za ochotu.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.únor 21:28

Světlé griliášové trubičky, plněné bílou šlehačkou, na koncích lehce máčené v čokoládě a posypané trošku oříškovou drtí?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Trubičky griliášové světlé, se šlehačkou a na koncích s čokoládovým rantlem. Trošku pocukrované drcenými oříšky. Byly k mání za komančů a byly moc dobré – nevíte někdo o předpisu na to těsto? Slyšela jsem, že pekaři do něj smetli všechny drobečky, co zbyly – pozor i ty chlebové. Nezaměňovat za tzv. hobliny – to byly trubičky z lístkového těsta se žloutkovým krémem – tam předpis není problém. Třebí trubičky byly čokoládové se šlehačkou a ty taky nejsou problém. Jiné trubičky v cukrárnách za komančů prostě nebyly. Jde mi jen o ty griliášové. Děkuji za ochotu.
Doplňuji:
Bohužel, v linkách – obou, které jste mi dosud poradili jsem předpis nenašla. Spíš si myslím, jestli si toto nepřečte někdo, kdo byl za starého režimu pracovníkem v cukrářské výrobně, kde se trubičky dělaly. Dík i tak za pomoc.