Zeptal/a se – 9.leden 23:24
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Loni na podzim jsem byla na Jablečném dni v Krásném dvoře. Byla tam soutěž nej dezertů z jablek. Z jednoho jsem byla paf, ale bohužel jsem jeho stvořitelku nezastihla. Jediné, co jsem se od prodávajícího dozvěděla bylo, že jde o řezy s tenkým křehkým těstem s vrstvou strouhaných jablek, se zakysanou smetanou (asi ještě s něčím – bylo jí tam dost a bylo to hodně krémové) a plátkovými mandlemi (přišlo mi, že je tam nahoře s nimi jakoby nastrouhané i těsto).Neskutečná lahůdka, hodně křehká, ne moc sladká. Byla by to náhoda, kdyby se mi ozval tvůrce originálu, ale i tak: není vám to povědomé? Přišlo mi to jako jistá forma Hraběnčiných řezů, ale nejsem si jistá…
Zeptal/a se – 10.leden 9:33
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Loni na podzim jsem byla na Jablečném dni v Krásném dvoře. Byla tam
soutěž nej dezertů z jablek. Z jednoho jsem byla paf, ale bohužel jsem
jeho stvořitelku nezastihla. Jediné, co jsem se od prodávajícího
dozvěděla bylo, že jde o řezy s tenkým křehkým těstem s vrstvou
strouhaných jablek, se zakysanou smetanou (asi ještě s něčím – bylo
jí tam dost a bylo to hodně krémové) a plátkovými mandlemi (přišlo mi,
že je tam nahoře s nimi jakoby nastrouhané i těsto).Neskutečná lahůdka,
hodně křehká, ne moc sladká. Byla by to náhoda, kdyby se mi ozval tvůrce
originálu, ale i tak: není vám to povědomé? Přišlo mi to jako jistá
forma Hraběnčiných řezů, ale nejsem si jistá…
Doplňuji:
Jé tak to už jen podle ingrediencí vypadá dost stejně. To bude asi ono! Jdu
péct! Díky Hanulko.