Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 28.prosinec 15:30

Kdo z nás dvou to udělal blbě?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Jedu autem za náklaďákem, za mnou visí Fabia. V protisměru šňůry aut na hory, předjet se skoro tedy nedalo. Naštěstí po pár km byly v kopečku dva pruhy v našem směru. Předjedu náklaďák a zařadím se do pomalého, abych pustil tu Fabii. Jedu podle tacháku cca kilo a ta Fabia se pomalu plazí podél mě v rychlém pruhu. Stoupání je poměrně dlouhé a najednou vidím v pomalém (mém) pruhu stojící náklaďák, výstražný trojúhelník. Nalevo od sebe furt ta plazící se Fabia. Začnu tedy brzdit a dávám znamení o změně směru jízdy vlevo a včas dle silničního zákona. Dávám přednost Fabii, chci se zařadit za ní. No a co myslíte, že se stalo? Borec v té Fabii začal brzdit taky, až jsme oba úplně zastavili. Nakonec mě ještě pustil, nechápu proč, podle mě udělal úplně zbytečný chaos. Nebo se pletu a já to udělal blbě?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 28.prosinec 16:34

Kdo z nás dvou to udělal blbě?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Jedu autem za náklaďákem, za mnou visí Fabia. V protisměru šňůry aut na hory, předjet se skoro tedy nedalo. Naštěstí po pár km byly v kopečku dva pruhy v našem směru. Předjedu náklaďák a zařadím se do pomalého, abych pustil tu Fabii. Jedu podle tacháku cca kilo a ta Fabia se pomalu plazí podél mě v rychlém pruhu. Stoupání je poměrně dlouhé a najednou vidím v pomalém (mém) pruhu stojící náklaďák, výstražný trojúhelník. Nalevo od sebe furt ta plazící se Fabia. Začnu tedy brzdit a dávám znamení o změně směru jízdy vlevo a včas dle silničního zákona. Dávám přednost Fabii, chci se zařadit za ní. No a co myslíte, že se stalo? Borec v té Fabii začal brzdit taky, až jsme oba úplně zastavili. Nakonec mě ještě pustil, nechápu proč, podle mě udělal úplně zbytečný chaos. Nebo se pletu a já to udělal blbě?
Doplňuji:
Takže jsem to udělal dobře. 🙂
@Deli: Klobouk na hlavě neměl, protože „čepičáři“ ti nekoukají doprava doleva, ti si jen dají cihlu na plyn ve svý stodvacítce a jedouu. 🙂
@tom004: to je omyl!!! Spousta lidí si myslí, že zip platí v každém takovémto případě, ale dle zákona viz http://www.ibe­sip.cz/640_ZA­SADY-BEZPECNE-JIZDY-5-Pravidlo-ZIP , platí pravidlo zipu pouze při souběžné jízdě (vysvětleno viz odkaz).
@terry: Jel samozřejmě víceméně konstantní rychlostí, ale přeci jsem psal, že jsem brzdil. 😉